blogЗАВИСИМОСТИ

Алкохолна Зависимост

След като прочетете тази статия, ще знаете какво е алкохолна зависимост, какви са причините, които я пораждат, симптомите и доказаните методи за лечение на алкохолна зависимост с НЛП Терапия.

Какво е Алкохолна Зависимост?

алкохолна зависимост Когато човек пие често и твърде много, тялото става зависимо към алкохола и се диагностицира, че той има алкохолна зависимост (алкохолизъм). Често когато това се случи, алкохола се превръща в най-важното нещо в живота на човек.

Хората с този проблем, продължават да пият, дори и когато пиенето предизвиква негативни последици, като например уволнение от работа, раздяла с любим човек и др. Вероятно осъзнават, че ежедневната употреба на алкохол в големи количества влияе негативно на живота им, но това често не е в състояние да ги накара да спрат пиенето.

За повечето хора, алкохолните напитки са приятни, когато се употребяват с мярка.

Случайната злоупотреба с алкохол по време на парти или дискотека, не води до никакви дългосрочни неблагоприятни ефекти. Въпреки това, някои хора са предразположени към алкохолна зависимост.

 

Ако употребата на алкохол се е превърнала в разрушителен навик, а не приятно изживяване за вас или любим човек, моля да  обадете се  на телефон  0879 85 90 58  или направите запитване в бланката за контакти с НЛП Терапия, за да разберете за възможностите на лечение с НЛП, които ще помогнат да преборите проблема алкохолна зависимост и да  живеете щастлив живот.

 

Какви са Причините за Алкохолна Зависимост?

Въпреки, че точните причини за алкохолизма са неизвестни, има някои рискови фактори, които могат да увеличат риска от развитие на това заболяване. По известните причини за алкохолна зависимост включват:

 • Пиете всеки ден или по няколко пъти на ден.
 • Пиете повече от 5 питиета на ден.
 • Имате родител, роднина или приятел с алкохолизъм.
 • Живеете в семейство, в което употребата на алкохол е често срещана.
 • Имате психичен проблем, като депресия или тревожност. Трудно общувате и водите социални контакти.
 • Ниско самочувствие (неувереност)
 • Подложени сте на високи нива на стрес – разпадането на една връзка (раздяла), загуба на любим човек, финансов банкрут и други форми на стрес.
 • Мъжете са по склонни да станат зависими от алкохола, отколкото жените.
 • Ако започнете да пиете от тийнейджър вероятността да развиете зависимост към алкохола е по-голяма.

 

Ако мислите, че вие или ваш близък са изложени на някои от гореизброените рискови фактори, които са причина за консумиране на прекалено големи количества алкохол в опит да се избяга от реалността или да се възстанови от стресови ситуации и това причинява проблеми у дома, в училище или на работното място, моля  обадете се  на  0879 85 90 58  или попълнете формата за контакти с НЛП Терапия за да разберете за възможностите за лечение с НЛП. С НЛП Терапия може да се спре злоупотребата с алкохол, преди да прогресира до алкохолна зависимост.

 

Признаци на Алкохолна Зависимост

Зависимостта от алкохол включва следните признаци и симптоми:

Човек продължава да пие, въпреки че знае за неговото вредно влияние. Здравословните проблеми могат да включват проблеми с черния дроб, язва на стомаха, хипертония (високо кръвно налягане), инсулт и други.

Повишена нужда от алкохол. Възможно е да има желание да се пие по-често и по-големи количества алкохол.

Планиране на дейности и събития, на които може да се пие алкохол. Организиране на сбирки с приятели, които също пият. Посещаване на вечерни заведения с цел консумация на алкохол.

Толерантност към алкохола. Това означава, че количеството алкохол, което се пие не стига за да се задоволи нуждата от екстаз и се налага да се пият по-големи количества за да се достигнат предишните ефекти на екстаз и удоволствие, а това води до алкохолна зависимост.

Отказ да се изпълняват ежедневните задължения. Проблеми свързани със социални дейности на работата, училище или у дома.

Невъзможност да се намали или спре употребата на алкохол. Навиците не позволяват да се контролира желанието за употребата на алкохол. След отказ за няколко дни, отново се започва употреба на алкохол.

 

Ако не сте в състояние да намалите или спрете употребата на алкохол, моля  обадете се  на 0879 85 90 58 или попълнете формата за контакти с НЛП Терапия, за да разберете как НЛП, може да ви помогне.

 

Физически симптоми на Алкохолна Зависимост

Физическите симптоми в ранните стадии на зависимост могат да бъдат неясни и неразбираеми. Такива например са невъзможност да си спомни, какво се е случило вечерта по време на пиене, загуба на съзнание, припадане, злополуки, които не могат да се обяснят, увеличаване на здравословни проблеми без ясна причина и др.

Когато проблема алкохолна зависимост стане хронично заболяване могат да се появят следните физически симптоми:

 • Не се изпитва глад, и не се консумира храна, което води до загуба на тегло.
 • Зачервяване или подуване на дланите на ръцете.
 • Инфекции и рани по кожата, които зарастват трудно.
 • Разстроен стомах, гастрит, язва.
 • Виене на свят.
 • Изтръпване на ръцете и краката.
 • Намалено либидо и нежелание за секс, особено при мъжете
 • Зачервени бузи, нос, лице.
 • Чернодробни проблеми, като цироза.

 

Лечение на Алкохолна Зависимост

НЛП може да помогне при всички видове зависимости, включително и при лечение на алкохолна зависимост.

Повечето хора не са запознати със НЛП, но когато се решат да използват  НЛП Терапия са изненадани от резултатите, които могат да бъдат забележително бързи.

Като практикуващ НЛП Практик имам много успехи в областта на лечение на зависимости.

С НЛП техники, може да се изследва и изучи поведението на даден човек и да се разбере защо неговата зависимост се повтаря. Веднъж изучено нежеланото поведение, то може да се замени с желано такова и да се постигне различен резултат.

Казано по-просто съм в състояние да помогна на хората да променят поведението си чрез промяна на начина, по който по-рано са го направили в обратна посока с помощта на НЛП техники.

Техниките на НЛП са полезни за изчистване на миналото, премахване на нежеланото поведение и програмиране на положителни цели за в бъдеще.  Разбира се важно е и зависимия човек да бъде мотивиран за промяна и да иска да го направи.

Намирането на правилен НЛП терапевт е важен за вас аспект от лечението на алкохолна зависимост.

Това е моя телефон –  0879 85 90 58  на който може да се обадите сега  или да попълните бланката контакти с НЛП Терапия, за да опишете вашия проблем. Свържете се с мен!

Поради натоварения ми график съм ограничил новите случаи върху, които работя, но така или иначе може да се обадите сега и да обсъдим в какви срокове може да се включите в графика ми за терапия на алкохолна зависимост.

Радвам се да споделя, че в резултат на доказаните методи и НЛП техники, съм помогнал на много клиенти с алкохолна зависимост.

Милен Петров
НЛП Терапевт
0879 85 90 58
info@nlptherapy.bg

Spread the love