blogПРИРОДНИ ПРОДУКТИ

Боров Прашец СЪСТАВ

Много често ме питат: Какво съдържа Боровия Прашец? и реших да напиша статията – „Боров Прашец СЪСТАВ“ за да знаете и вие, какво има в състава му!

Китайците казват, че той може да бъде сравнен с еликсира на младостта, защото в състава си включва всички необходими елементи за правилното функциониране на организма.

В статията ще опиша, какви аминокиселини, витамини, микро и макроелементи има в състава си.

Богатия състав на природни елементи се обуславя от това, че той представлява мъжката клетка, която опложда женската, а за да се случи това са необходими всички тези полезни елементи.

Според направени проучвани от Института за химична кинетика и горене към Сибирското отделение на Руската академия на науките в състава на Боровия прашец има следните природни елементи:

състав на боровия прашец

Аминокиселини (мг/100г) в Боровия Прашец:

Аспарагинова киселина (1098), подобрява половата функция, защото действа като мощен стимулатор за производство на тестостерон в организма, участва в регулация на ендокринната система, подобрява работата на нервната система.

Триптофан (149), се използва от мозъка за производство на серотонин — хормона на щастието, подобрява съня и се бори с безсъние, действа като природен антидепресант, намаля симптомите свързани с приемането на алкохола и наркотиците.

Треонин (492), нормализира работа на имунната система, помага за борба с депресия, необходим е за нормалния растеж, участва в борбата срещу натрупване на мазнини в черния дроб, нормализира работа на стомашно-чревния тракт, участва в процесите на метаболизма и усвояването, разлага карбамида.

Серин (522), спомага за работа на мозъка и централната нервна система, участва в синтеза на мускулните тъкани и стабилизирането на нивото на захар в кръвта, представлява основа на кислородно-транспортната молекула на хемоглобина.

Изолевцин (539), участва в енергийния обмен, съдържащия се в Боровия прашец изолевцин осигурява повишеното свързване на кислорода с хемоглобина, участва в изработката от организма на инсулин, участва във възстановяването на мускулната тъкан и външния слой на кожата епидермис, инициира изработката на колаген.

Левцин (846), води до подсилване на имунната система, необходим е за израждането и нормалното развитие на  мускулните тъкани, участва в синтеза на протеин, понижава нивото на кръвната захар, ускорява заздравяването на рани.

Тирозин (365), нормализира функциите на щитовидната и надбъбречната жлеза, потиска апетита, потиска алергичните зависимости, нормализира кръвното налягане, подобрява интелектуалните функции.

Глутаминова киселина (1579), активно участва във всички видове обмяна на веществата, изчиства от организма амоняк, помага за понасяне на физически и умствени натоварвания, помага за премахване на възпаления и алергии, подобрява кръвоснабдяването на мозъка и ускорява предаване на сигнали от нервните окончания. Последното свойство е използвано в производството на глутамат – хранителна добавка, имитираща вкусове на хранителни продукти, и която много прилича по название на глутамин.

Аминооцетна киселина (глицин) (698), намаля психо емоционалното напрежение, повишава умствената работоспособност, намалява проблемите с вегетативно съдовите разстройства (включително климактериума), способства за намаляване на общомозъчните разстройства при инсулт, намаля токсичното въздействие на алкохола, тютюна и лекарствените препарати, потискащи работата на ЦНС.

Аланин (564), повишава работоспособността на мускулната тъкан, подобрява половата функция.

Цистеин (112), мощен антиоксидант, подобрява структурата на косата и ноктите.

Валин (646), повишава устойчивостта на организма към физически и умствени натоварвания, способства за преодоляване на депресивни състояния. – клинична депресия.

Метионин (166), подобрява функциите на черния дроб, забавя образуване на неутралната мазнина в него и обезврежда токсичните продукти.

Фенилаланин (572), активизира обмяната на веществата, подобрява настроението, подобрява проблеми с концентрацията, апетита.

Лизин (802), стабилизира имунната система, представлява основен фактор за изработка на хормони на ендокринната система, осигурява здравината на мускулите, хрущялите и сухожилията.

Хистидин (189), много мощен мускулен антиоксидант, който се съдържа в Боровия прашец, нормализира и дори подобрява функциите на стомаха. Помага при лечение на Нервен стомах на психична основа.

Аргинин (998), активира производството на хормона на растежа, понижава вредния холестерин, подобрява захранване на мускулите, добър антиоксидант, укрепва имунитета.

Пролин (884), възстановява и поддържа хрущялната тъкан и сухожилията, пречиства стените на съдовете от мастните натрупвания, възстановява и забавя стареенето на кожата, способства за заздравяване на трудно зарастващи рани.

 

Витамини (мкг/100г) в Боровия Прашец:

Витамин В1 (6070), подобрява циркулация на кръвта и участва в хемопоезата.

Витамин В2 (486), оказва благотворително въздействие върху лигавицата на храносмилателния тракт и дихателните пътища.

Никотинамид РР (14230), регулира окислително-възстановителните процеси в организма.

Витамин В6 (1300), подобрява обмяната на веществата, необходим е за нормалната работа на периферната и централна нервна система.

Фолиева киселина (934), поддържа имунната система, способства за образуване на белите кръвни клетки, играе важна положителна роля при бременност.

Витамин Е (3240), мощен антиоксидант, благотворно влияе върху най-разнообразните функции на организма, включително половата и репродуктивната функция както на мъжете, така и на жените.

Витамин С (56200), мощен антиоксидант, състава на витамин С в Боровия прашец влияе положително върху всички функции на организма.

Витамин D3 (22,8), осигурява нормалния ръст и развитие на костната тъкан, предотвратява развитие на рахита и остеопорозата.

Витамин А (43,2), забавя процеса на стареенето, необходим е за растежа на нови клетки, способства за нормалната обмяна на веществата, нормализира мастните натрупвания.

Бета-каротин (26,0), мощен антиоксидант, предшественик или източник на витамин А.

 

Макро и микроелементи (мг/100г) в Боровия Прашец:

Калий (128,3), регулира PH- то в кръвта, поддържа кръвното налягане в норма, подобрява дейността на червата, необходим е за протеиновия синтез.

Натрий (10,5), поддържа водния баланс на организма, изпълнява функции на транспортиране на аминокиселините, гликозата, въглеродния двуокис през клетъчните мембрани.

Калций (80,6), основната функция — създаване и поддържане на зъбите и костите.

Магнезий (110,3), регулира сърдечния пулс и подпомага сърцето, регулира нивото на захарта в кръвта.

Фосфор (218,3), базовият елемент в състава на зъбите и костите, необходим е за преобразуване на мазнини, протеини и въглехидрати в енергия.

Желязо (24,2), съхраняване и транспортиране на кислорода в кръвта, широко участва в обмяната на веществата и хемопоезата.

Манган (8,74), способства за формиране и нормалната дейност на централната нервна система, ендокринната система, черния дроб и женските полови органи.

Мед (0,413), укрепва противодействие на организма срещу инфекции, участва в хемопоезата и разграждането на мазнини и въглехидрати.

Цинк (3,26), премахва от организма въглероден двуокис, способства за работата на черния дроб, играе главна роля в изработката на ДНК и делението на клетките.

Селен (0,0031). притежава функции за генетическото наследяване, усилва обмяната на вещества и е необходим за нормалното функциониране на черния дроб.

Всички тези вещества се съдържат в Боровия прашец в естествено природно състояние. Никакво синтезиране, екстрактиране, изпаряване, изсушване и утаяване, няма в процеса на пакетиране на продукта.

Това са само малка част от всички природни елементи в състава на Боровия прашец, но от прочетеното разбирате, че това е продукт на бъдещето. Учените са категорични, че скоро няма да има друг природен продукт, който да измести свойствата на Боровия прашец и той ще остане лидер в опазването на човешкото здраве.

 

Милен Петров
НЛП Терапевт
0879859058

Spread the love

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *