blogПРИРОДНИ ПРОДУКТИ

Боров Прашец

За привържениците на здравословното хранене и всички желаещи да подобрят своето здраве в тази статия ще разкажа за единствения в природата продукт, който е бил използван от преди 2400 г. от човечеството и прилаган за лечение на широк кръг заболявания.

Историята на лечебните свойства на прашеца и полезните му вещества са описани в трудовете на известния китайски лекар Шън Нун.

боров прашец

Какво е Боров Прашец?

Борът е царят в горите, ухае приятно, никога не остарява и винаги се приспособява към климатични промени.

В разгара на пролетта върху горските великани се появяват гроздове от шишарки, в  зрънцата на които се съдържа един от най-ценните и редки дарове на природата за човечеството.

Боровият прашец е лека прахообразна субстанция с жълтеникав цвят, узряваща в мъжките шишарки с размер до 1,5 см. Зрънца са с кръгла форма, всяко от които от двете страни има въздушни мехурчета, благодарение на които вятърът ги разнася на много километри.

Интересен факт, е че прашец на английски е „pollen“ и думата има латински произход, означава – „Пълен с жизнена сила“.

В народната китайска медицина боровият прашец се използва и като храна и като лекарство. Според тях храната може да се използва за лекарство. В основата на китайската медицина стои разбирането за окозване на помощ на организма преди възникването на съответното заболяване – т.н. превенция.

Тя използва теорията на Ин-Ян енергията за формиране на холистичен подход към живота и изцелението на човешкия организъм.

За повече информация прочетете статия – Интересни факти за Боровия Прашец

 

Какво се съдържа в Боровия Прашец?

Уникалното съдържание в прашеца произхожда от неговата природа – той се съдържа в мъжките шишарки на бора и служи за оплождане на женските цветове. За размножаването са необходими много хранителни вещества, с които природата е наградила в изобилие мъжката шишарка.

Тази интересна прахообразна субстанция концентрира в себе си над 260 полезни съставки.

Съдържа много полезни вещества за пълноценно клетъчно самовъстановяване на организма (витамини, аминокиселини, микроелементи, макронутриенти, ензими и коензими, монозахариди, полизахариди, флавоноиди и др.).

Съдържа 14 витамина, които подобряват микроциркулацията на кръвта в човешкото тяло и това води до по-добро оросяване на мозъка и по-лека работа на сърцето.

Представете си: нито един учен, нито един фармацевт, нито една свръхмодерна лаборатория няма да може да създаде нищо подобно което природата е създала напълно естествено.

Повече за неговото съдържание може да прочетете в статията Боров Прашец СЪСТАВ

 

Ползи от приема на Боров Прашец

Той притежава нечувани и невиждани до този момент ползи върху организма на човек:

 • увеличава метаболизма и нормализира теглото
 • увеличава потентността и възможността за естествено забременяване
 • повишава защитните функции на организма срещу вируси, паразити и бактерии
 • при по злоядите, регулира апетита и предотвратява запека
 • укрепва и заздравява имунната система
 • има ефект за подмладяване на клетките и за подобряване на здравословното състояние
 • подпомага работата на черния дроб за да може по-лесно да работи
 • заздравява кръвоносните съдове, като ги прави по-еластични и това води до намаляване на кръвното
 • боровия прашец подобрява работата на съдовете на мозъчната кората, чрез което подобрява паметта и концентрацията
 • потиска растежа на тумори и възстановява след откритието на ракови клетки
 • стимулира изработката на инсулин, увеличава захарната издръжливост
 • хидратира кожата и я прави по-еластична и тя изглежда по-млада
 • забавя стареенето на клетките
 • стимулира кръвообращението
 • ендокринната система работи по-добре
 • лекува заболявания на простатата
 • подобрява работата на очите и се подобрява зрението
 • подобрява работата на опорно двигателния апарат и болките в ставите спират
 • предотвратява възможността да ви засегне инфаркт или инсулт
 • при жените премахва болките преди и по време на цикъл и неразположението през климактериума
 • неутрализира алергичните реакции

Действа като ефективно средство при нервно напрежение, защото укрепва нервната система и подобрява психичното състояние.

Може да подобри настроението на хора, склонни към депресия, защото отстранява токсините и натрупаните шлаки по кръвоносната система. А при хората чувствителни към метеорологичното време, ги прави устойчиви на резки метеорологични промени и подобрява тяхната адаптация, към промени във времето и други неблагоприятни фактори – дъжд, гръмотевици, мъгла. Прашецът оказва положителни промени върху организма при лечение на хора с Невроза, Паник Атаки, Депресия и Тревожност.

Хората, които пият антидепресанти по-лесно могат да ги спрат, защото изчезва момента на абстиненция.

Забавя стареенето, притежава хепатопротекторна функция и помага да се справим с преумората, хипоксията. Ефективен е при заболявания на простата, импотенцията. Процентът на излекуваните в Швеция и САЩ достига 80-90%.

Ефективен при анемия и неутропения, след 2 месеца консумация на продукта, количеството на еритроцити нараства с 20-30%, хемоглобинът се увеличава на 15% и се повишава действието на имуноглобулиновата плазма.

Мощен антиоксидант, способен да блокира канцерогенните и да предотврати образуваните на тумори.

В обобщение всички ползи, които може да получите от него са свързани с едно най-важно нещо – удължаване на живота.

 

Начин на прием

За здрав човек боровия прашец може да се пие, като профилактично средство за поддържане на био баланса на организма. За постигане и задържане на резултата е необходимо минимум три месеца прием.

За постигане на по-бързи резултати се препоръчва да се приема с бамбук на здравето. Тези два природни продукта  взаимно се допълват. Бамбука се явява Ин енергията, която чисти тялото, а Боровия прашец се явява Ян енергията на мъжките клетки на бора, които подхранват клетката, намаляват умората и повишават имунитета.

Възрастните могат да приемат по две таблетки по три пъти на ден преди хранене с леко топла вода. Има и опция на прием на продукта чрез смуче в устата до пълното му  разтваряне.

При общо неразположение или изостряне на хронични заболявания може да започнете от 6 таблетки на ден, като наблюдавате реакцията на тялото и постепенно може да увеличите дозата. Необходимо е консултация с лекар от компания Нова Ера.

При лечение на заболяване приемът на медикаменти от лекар не трябва да се спира, а Боровия Прашец се приема паралелно..

Противопоказания:

Той е ценен продукт, подарен ни от природата, обаче прекомерната консумация на прашеца понижава съсирването на кръвта, затова продуктът е противопоказан за лица, които пият лекарства за разреждане на кръвта.

Природата ни дарява множество целебни растения и билки. Боровия прашец е едно от тях.  Неговите качествени полезни свойства са способни да избавят човека от болести и/или да предотвратят тяхното възникване.

Целебните свойства на този продукт са потвърдени от официалната медицина и многобройните отзиви на тези, които вече са го пробвали. /Виж статията – Боров Прашец МНЕНИЯ/

Употребявайки боров прашец всеки ден, вие и членовете на вашето семейството ще бъдете здрави. Най-важното е да се подходи внимателно към правилната дозировка за вас.

 

Милен Петров
НЛП Терапевт
0879859058
info@nlptherapy.bg

Spread the love

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *