blogДЕПРЕСИЯ

Депресия Симптоми

В статията Депресия Симптоми ще прочетете за това – какво е депресия, какви са характерните симптоми, които се проявяват по време на депресия и ще разберете повече за това състояние. Приятно четене.

 

Какво е депресия?

Разбира се, повечето от нас се чувстват самотни, тъжни или депресирани от време на време. И това е нормална реакция, след раздяла, тежко събитие в живота, или наранено самочувствие. Но когато тези чувства, станат непреодолими и включват физически симптоми, които продължават за дълъг период от време, могат да попречат да водите пълноценен и активен живот. Тогава идва момента да потърсите доказан специалист, който чрез лечение на депресия да ви извади от дупката, в която сте попаднали.

Човек в депресия се чувства тъжен, изпитва безнадеждност и апатия и губи интерес към всичко, което му пречи да се наслади на живота.

Ако не се лекува и не се търсят начини за преодоляване на депресия, симптомите могат да се влошат и да продължат с месеци, а понякога дори години. Независимо дали имате – клинична депресия, предродилна депресия, следродилна депресия, депресия след раздяла и др., всяка една може да завърши с опит за самоубийство.

Признавайки на себе си, че имате симптоми на депресия, често е първата успешна стъпка за справянето с това психично разстройство. За съжаление, около половината от хората, които изпитват симптоми, никога не търсят специалист да бъдат диагностицирани или лекувани за тяхното заболяване.

Въздържането от лечение, може да бъде опасно за живота. Повече от един на всеки 10 души, който прикрива своята депресия, завършва трагично със самоубийство.

 

Ако мислите, че вие или някой ваш познат може да има депресия, моля да се обадите на 0879 85 90 58 сега или попълните контактната форма в контакти за да разберете за бърз и лесен начин за преодоляване на депресия с НЛП.

 

Депресия Симптоми

депресия симптоми Симптомите на депресия могат да бъдат различни за всеки човек и да варират като степен на интензивност. Но има някой общи признаци, по които могат да бъдат групирани – физически, психически и социални (поведенчески) депресия симптоми.

Колкото повече симптоми имате, колкото по-силни са те, и колкото по-дълго продължават, толкова по-вероятно е, да се заключи, че имате депресия.

Физически Депресия Симптоми

Физическите симптоми на депресия включват:

 • Промени в апетита или теглото – значителна загуба на апетит, водещ до намаляване на теглото, с 5% от телесното тегло за един месец или обратното – увеличаване на телесното тегло.
 • Необясними болки – увеличаване на физическите оплаквания, като главоболие, болки в гърба, болки в мускулите и болки в стомаха.
 • Липса на енергия – човек ако се чувства уморен, бавен и физически изцеден, това може да са част от симптомите на депресия. Ежедневни домашни задължения могат да се окажат твърде непосилни за осъществяване. Нито почивката, нито съня са в състояние да възстановят енергията.
 • Намалено либидо – желанието за секс, особено при мъжете е сведено до минимум. Промени в менструалния цикъл при жените.
 • Проблеми със съня – например, трудно заспиване вечер или събуждане много рано сутринта, водещи до безсъние. При някой хора депресия симптоми се проявяват обратно и човек постоянно спи и прекарва по голяма част от денонощието в сън. Въпреки големите количества сън, той не се чувства възстановен и с енергия.
 • Проблеми с концентрацията и запаметяването – Затруднена мисловна дейност, бавно говорене, невъзможност да се вземе решение, трудна концентрация и запаметяване.

 

Ако мислите, че вие или някой ваш познат може да има депресия  обадете се  на 0879 85 90 58 сега или попълнете контактната форма в контакти за да разберете за възможностите, които дава НЛП.

 

Психически Депресия Симптоми

Психическите симптоми на депресия включват голямо разнообразие от чувства и емоции, които могат да бъдат:

 • Чувство на безпомощност и безнадеждност – човек в депресия, често си мисли, че всичко ще завърши с фатален край и нищо не може да се направи за да се подобри ситуацията.
 • Постоянно ниско самочувствие и липса на самоувереност в собствените способности за живот.
 • Самокритика – човек се критикува за всички „измислени” недостатъци и грешки и изпитва силни чувства на безполезност, омраза и вина към себе си и своите действия.
 • Липса на мотивация за живот и загуба на интерес към ежедневни неща.
 • Раздразнителност и непоносимост към другите – възбуда, притеснение, нервно напрежение, тревожност и дори понякога насилие.
 • Плач без причина.
 • Непрекъснато лошо настроение и чувство на тъга, през по голяма част от деня или всеки ден.
 • Мисли за самоубийство или самонараняване.

 

Когато се чувствате депресирани или имате мисли за самоубийство, вашите проблеми не изглеждат временни – те изглеждат непреодолими и постоянни. Но ако може да получите помощ с течение на времето, вие ще се чувствате все по-добре, така че  обадете се  на 0879 85 90 58 сега за да разберете повече за НЛП.

 

Социални (поведенчески) Депресия Симптоми:

 • Загуба на интерес или удоволствие от обичайни дейности. Човек не се интересува от хобита и социални дейности, които са били интересни преди депресията. Загубена е способността да се изпитва радост и удоволствие.
 • Безразсъдно поведение, което може да включва: безразсъдно шофиране, злоупотреба с наркотични вещества, алкохолна зависимост или хазартна зависимост.
 • Избягване на социални контакти и дейности – затваряне в себе си и има нежелание да се среща и излиза с приятели и роднини.

 

Кога да потърся помощ за преодоляване на депресия симптоми?

Ако имате част от изброените по-горе симптоми или повечето, през по-голяма част от деня всеки ден, в продължение на повече от две седмици, посетете вашия личен лекар, който може да ви насочи към добър терапевт.

Също така може да прочетете повече за НЛП Терапия в НЛП блога на сайта.

Надявам се, че статията Депресия Симптоми, ви е харесала, моля споделете!

 

Милен Петров
НЛП Терапевт
0879 85 90 58
info@nlptherapy.bg

Spread the love