blogДЕПРЕСИЯ

Депресия след Раздяла

Вие сте претърпели раздяла и се чувствате тъжни, изплашени, объркани и не знаете, дали  имате депресия след раздяла?

За съжаление след раздяла, често идва и период на депресия.

Много е важно как избирате да се справите с раздялата, защото това ще има ефект върху останалата част от живота ви. Ако не се справите с болката и тъгата в кратък срок, може да бъдете депресирани до края на живота.

С увеличаване на броя на двойките, които се развеждат или разделят всяка година, депресията става все по-често срещана и се счита за една от най-честата причина за опит за самоубийство.

В края на връзката се сблъсквате с промени – трудни моменти в живота и е нормално да се чувствате тъжни и дори нещастни.

Може да се чувствате така, сякаш никога няма да обичате никого по начина, по който сте обичали…

Усещането за загуба може да бъде сравнимо с болката от смъртта на любим човек.

Понякога тези чувства могат да преминат към нещо по-сериозно, а именно ­­­­- депресия след раздяла.

 

Симптоми на Депресия след Раздяла

депресия след раздяла Всеки има различни депресия симптоми след раздяла.

Може да бъдете толкова дестабилизирани, че да се чувствате без енергия и желание да правите каквото и да е …

Безпокойство, чести обвинения и изпитване на вина, могат да доведат до загуба на интерес към предишни дейности, които са биле интересни.

Промените в моделите на сън, водещи до безсъние или много сън, честа умора, загуба или повишаване на апетита, загуба или покачване на тегло, често плачене, липса на енергия и понякога мисли за смърт са основните характеристики на депресия след раздяла.

Също така могат да се задействат интензивни емоции, като: тъга, гняв, мъка, болка, вина, страх от несигурно бъдеще, страх от самота

човек е объркан относно многото решения, които трябва да вземе, чувства, че се е провалил относно изгубените планове и мечти.

Раздялата може да бъде трудна, но има неща, които може да направите, за да си помогнете и да започнете да се чувствате по-добре!

Трансформациите няма да станат за една нощ, затова бъдете търпеливи със себе си и преди всичко осъзнайте, че е възможно да продължите с живота си!

 

Ако се съмнявате, че вие или ваш близък има депресия след раздяла – позвънете сега на 0879 85 90 58 за да получите безплатна информация за лечение на депресия с НЛП Терапия  или прочетете статията до края!

 

Следващите съвети могат да ви помогнат!

 

Справяне с Депресия след Раздяла

Един от симптомите на депресия след раздяла е усещането за безнадеждност за бъдещето.

Ако сте силно депресирани, може да се почувствате, че се намирате в черна дупка, от която няма изход…

Затова е важно да си припомняте, че по-голяма част от хората се възстановяват напълно след раздяла и не се чувстват зле. За съжаление, мислите и чувствата, които преживяваме, когато сме депресирани, са склонни да променят нашето поведение по начин, по-който допълнително изострят нашите депресия симптоми.

Когато сте в това състояние, липсата на енергия и ниско самочувствие могат да ви накарат да се отдръпнете от другите и да не изпитвате желание да водите социален живот.

Всъщност социалните контакти и дейности, могат да повдигнат настроението.

Затова се насърчавайте да продължавате да се виждате с приятели и да преследвате вашите интереси и хобита, дори и да не го чувствате в момента така. В действителност изолацията от света може допълнително да влоши симптомите на депресия след раздяла.

Ако имате много ежедневни задачи и се чувствате изправени пред непреодолими планини, разбийте ги на по-малки части и се справяйте със тях стъпка по стъпка.

Започнете с по-лесни задачи и може да преминете към по-предизвикателните за вас. След всяка изпълнена задача си дайте време да осъзнаете, какво сте постигнали. Това ще ви помогне да повишите доверието и мотивацията си.

Може след всяка изпълнена задача да се възнаграждавате с нещо по-ваш избор.

Тренирайте редовно спорт, който ви харесва, например плуване, колоездене, аеробика, фитнес или какъвто вие си изберете…

…може просто да излезете на вън и да отидете на разходка и неусетно да минете няколко километра…

Редовната физическа активност освобождават химикали в мозъка, които подобряват настроението. За повече информация, може да прочетете статията: Как да Увеличите нивата на Допамин в Мозъка.

Грижете се за себе си. Може да е изкушаващо да блокирате негативните чувства, като прибегнете до наркотици и алкохол, но не забравяйте, че това може да се отрази негативно на вашия живот. Може да развиете зависимости, които да влошат още повече състоянието на депресия след раздяла.

Някой хора смятат, че книгите за самопомощ са полезни. Намерете подходяща книга, която отвлича вниманието от проблемите и я четете с удоволствие.

Депресията често е съпроводена с тревожност и често вървят ръка за ръка.

Ако сте притеснени за бъдещото и изпитвате тревожност пробвайте техники за релаксация, визуализация, медитация, които са добри за самопомощ при депресия.

Също така може да прочетете статията от НЛП Блога в сайта: Преодоляване на Депресия

 

Ако вашето състояние не се подобрява и имате нужда от среща със специалист, който знае как да ви помогне при депресия след раздяла – позвънете на 0879 85 90 58 за да получите по-бърза подкрепа и подобрение с НЛП Терапия.

Spread the love