blogНЛП

Защо Позитивното Мислене НЕ работи

Има мисли, които идват и отминават. Но има и такива, които се залепят за съзнанието ни и не искат да се махнат. Случвало ли ви си е да искате да престанете да мислите за нещо, но да не можете? Започвате да въртите тази мисъл постоянно в съзнанието си и тя отключва определени емоции.

Всяка мисъл кара тялото да произведе специфичен коктейл от химически вещества и този коктейл на свой ред създава емоция. Говоря за хормоните в човешкото тяло, които са много мощни и силни.

Следователно ние хората сме подвластни само на мислите, които отговарят на емоционалното ни състояние.

Защо позитивното мислене не работи

Доказано е, че ако човек се концентрира върху своя сърдечен център /четвърта чакра/ в областта около сърцето започва да чувства повече цялостност и единство и така по-лесно може да постигне своето желание.

Сега за момент затворете очи и пробвайте. Затваряйки очи се концентрирайте мислено в областта на гърдите, в центъра на гърдите или сърцето. Мислете си за тази зона във вашето тяло и се опитайте да изпитате онова чувство на любов, цялостност и единство, което сте изпитвали в някакъв момент от вашия живот. След като усетите промяна във вас, задръжте вниманието и емоцията концентрирани в тази област и когато усетите прилив на енергия в областта може да си сложите едната ръка на това място на което усещате концентрирана тази енергия. Задръжте за няколко секунди. И когато това се случи може да поемете дълбоко дъх и да отворите очи. Добре дошли и продължете да четете статията след като направихте това кратко упражнение.

Целта на тази практика е да се вдигне вибрационната честота на енергийното тяло.

Когато човек е във висока вибрация, той чувства благодарност, изобилие, свобода, любов, радост, щастие, и всички тези емоции привличат съотвестващи на тях мисли. И именно това се определя, като позитивно мислене – думите, които ни карат да се чувстваме добре.

Когато човек изпитва чувството любов, той не мисли за лоши неща. А напротив неговите мисли завихрят позитивни емоции и той се чувства окрилен.

Знаете за какво говоря, нали?

Подобни високи емоционални вибрации отварят вратата към подсъзнанието, където се крие скрития ни потенциал за промяна и разрешаване на всички проблеми, включително и болести.

Благодарение на това, всеки човек може да препрограмира реакцията на автономната нервна система в съответствие с мислите за новото си бъдеще. Такова, каквото той сам иска да има. И това е много лесно! Просто е необходимо да го направи.

В края на статията ще разберете кой метод може да ви помогне.

Но ако човек живее с усещане за страх или липса и се опита да мисли, че има изобилие, не може да постигне измерим ефект. Това не е позитивно мислене. Промяната може да настъпи само ако мислите са в хармония с емоционалното състояние на тялото.

Подчертавам ХАРМОНИЯ.

Всеки човек може да има позитивно мислене, колкото си иска, но без усещането или емоцията, която е равна на тези мисли, посланието не може да се усети и да се разбере от останалата част на тялото.

Ето защо може да си повтаряте до припадък, че сте безстрашни, ако обаче чувствате страх, мисълта „аз съм безстрашен“ не успява да премине в мозъчния ствол – следователно не изпращате сигнал на тялото и автономната нервна система за промяна и нов желан резултат в живота.

Нужен е емоционален заряд /енергия/, за да стимулира автономната нервна система за ориентиране към различен резултат.

Без подходящата емоция се получава разминаване между мозъка и тялото – между мисълта за здраве и усещането за здраве, и вие не можете да въплътите новото си желано състояние.

Постигането на нов резултат е възможно само ако се промени енергията в тялото.

А както не веднъж съм казвал енергията в тялото е емоция, която се усеща по различен начин. Ако се подържат ежедневно положителни емоции, които да вдигнат вибрацията в тялото, в крайна сметка тялото, благодарение на вродената си интелигентност, започва да внася генетични промени. То вярва, че емоциите, които изпитвате, идват от изживяване във външната среда. Т.е., когато се фокусирате върху сърдечния си център в областта на сърцето /четвърта чакра/ и се фокусирате върху конкретно положително емоционално състояние, преди желанието да се е случило и се съчетае с ясно намерение, тялото откликва така, сякаш вече е в бъдещето преживяване и то се е случило по начина по който го програмирате.

Ще ви дам един пример, ако искате да се чувствате безстрашни, освен да си повтаряте всеки ден чрез позитивното мислене утвърждения колко сте безстрашни е необходимо да затворите очи да наблюдавате за кратко своето дишане. След което да насочите своето внимание /съзнание/ към сърдечния си център /четвърта чакра/ и да извикате в ума съответното положително емоционално състояние – безстрашност.

Това най-лесно се постига с метода Невро Лингвистично Програмиране.

Чрез този метод с помощта на съответните думи и лингвистични похвати може в съзнанието на човек да се предизвика съответното емоционално състояние, необходимо за промяна на енергията в тялото.

Повече за метода НЛП може да прочетете в статията – Какво е НЛП?

Ако желаете да разберете как всичко това което прочетохте става реално на практика, може да си запазите час за консултация с Милен Петров НЛП Терапевт и Консултант на телефон 0879859058.

Благодаря, че прочетохте статията за Позитивното мислене до край!

Spread the love

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *