Какво е НЛП?

„Ако мислиш различно, ще се държиш различно и ще получиш различен резултат.”

Темата за НЛП е толкова широка, че не се подава лесно на описание, но след като прочетете текста по долу,  вече ще знаете…

Какво е НЛП?

НЛП е начин на мислене

…характеризиран от чувството на любопитство и приключенски дух. Този начин на мислене гледа на живота като рядка и безпрецедентна възможност да се учим и подобряваме.

НЛП е методология

…базирана на вярването, че всяко поведение си има структура и тази структура може да бъде моделирана, научена, преподавана и променяна.

НЛП е технология
…за моделиране на съвършенство. Така вие ще опознаете себе си по–добре и ще намерите вътрешно спокойствие, основано на самоконтрол и лична свобода. То в крайна сметка ще се отрази положително върху целия ви живот.

Всичко зависи от вас.

какво е нлп

С промяна на гледната си точка вие променяте начина, по който се чувствате и реагирате на проблемите. Понякога много от нещата, за които се тревожим и не искаме да ни се случват, в крайна сметка се развиват по благоприятен за нас начин, след като престанем да мислим негативно за тях.

Ние се превръщаме в това, за което мислим.

Мозъкът ни обработва само онези образи, които ние искаме да извикваме в съзнанието си, като в същото време пренебрегва негативните сигнали.

Да мислите постоянно за това, което не искате да се случва, се нарича безпокойство.

Това ваше състояние може да донесе неприятности за всички около вас. Но освен това има и още нещо. Начинът, по който мозъкът обработва информацията за желанията и очакваните резултати, е да игнорира отрицателните.

Например мисълта „ Не искам да съм болен” се „записва” от мозъка като „болен”, „Не искам да закъснея за среща” – като „закъснение”. От друга страна, ако си помислите: „Искам да отида на среща пет минути по–рано”, мозъкът регистрира „по–рано” – нещо, което искате, а не което не искате.

Избирайки съзнателно за какво да мислите и какво да чувствате, вие имате пълен контрол. Изборът е изцяло ваш. Вие определяте и изграждате собственото си бъдеще. Не е ли удивително, че само чрез промяната на начина на мислене от отрицателен в положителен, вие променяте психическото си състояние и нагласа, променяте цялостното си поведение.

По този начин променяте и самото си бъдеще.

Защо е възможно това? – отговора се крие в името на НЛП (Невро лингвистично програмиране).

Думата „невро” е свързана с мисленето и възприятията ни, с процесите в мозъка и нервната система, които са в основата на всяко поведение. По–конкретно се отнася до неврологичните процеси на петте сетива – зрение, слух, усещане, вкус и обоняние.

Думата „лингвистично” се отнася до езиковите структури, които стоят в основата на общуването и определят начина ни на възприемане. Трудно е да се представим дори една мисъл без помоща на езика – колко често водим разговори със самия себе си, съветваме се сами или се критикуваме?

Думата „програмиране” определя начина, по който организираме и програмираме мислите си, включително чувствата и възгледите си , за да променим поведението си така, че да постигнем целите си все едно програмираме компютър да изпълни определена задача със специален софтуер.

НЛП знае, че мозъка и тялото са едно цяло.

С какво НЛП може да е полезно и за вас?

МОЖЕТЕ ДА ПРАВИТЕ ПОВЕЧЕ ОТ ОНОВА, КОЕТО ИСКАТЕ, ДА ПОЛУЧИТЕ ПОВЕЧЕ, ДА ЗНАЕТЕ ПОВЕЧЕ И КОЕТО Е НАЙ–ВАЖНО, ДА БЪДЕТЕ КАКВИТО ИСКАТЕ и ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ ДОБРЕ.

А вие искате ли да се чувствате ДОБРЕ?

Запазете си час за НЛП Консултиране или НЛП Терапия  сега  на телефон 0879 85 90 58 или напишете това което ви тревожи във вайбър – 0879 85 90 58

Ще се радвам да Помогна!

какво е нлп 1

Spread the love