blogНЛП

Как да Променяте Състоянието си с НЛП?

След като прочетете тази кратка статия ще знаете, как да променяте състоянието си с техника от НЛП.

Според НЛП…

„Хората разполагат с всички ресурси, които са им необходими, за да се променят и постигнат успех.”

Понякога, когато не постигнем, каквото сме си набелязали, сме склонни да обвиняваме обстоятелствата, хората или късмета си.

Сега на помощ идва НЛП. Промяната се случва, когато променим начина, по който мислим и възприемаме нещата. Според НЛП вие разполагате с всички ресурси, които са ви необходими. Трябва само да ги разпознаете и използвате, за да постигате промяната във вашия живот.

Онова, което става в ума ви, е ваша лична собственост и се намира под пълната ви власт. Дори при най–трудни външни обстоятелства вие можете да създавате свои мисли, да им предадете различни значения и да реагирате, както пожелаете. Никой не е в състояние да ви направи щастливи или нещастни, ако решите да подходите по друг начин.

Обикновено хората подценяват промените, които тези вътрешни ресурси могат да предизвикат у тях и другите. Естествено, каквото мислите за себе си до голяма степен определя и какво ще постигнете.

НЛП знае, че тези убеждения са част от неврологичните процеси, които сами сте създали с начина, по който сте изтълкували миналите преживявания. Също така НЛП знае, че някои от тях са с „изтекъл срок на годност” и вече не подхождат на живота ви. А щом сте инсталирали нещо, значи можете и да се освободите от него.

Искате ли да знаете техниката – Как да променяте състоянието си с НЛП?… и по този начин ще можете да впрягате вашите ресурси в мотивацията и успеха си.

Ами физическите ни ресурси? Много често сме недоволни от телата си. Но не е необходимо да се оглеждаме дълго, за да видим хора, които са далеч по–ощетени от нас, но въпреки това имат забележителни постижения – още един пример за – „Щом някой го може, значи го мога и аз”. Ако възприемете това НЛП твърдение, ще осъзнаете и ще започнете да използвате своите повече или по–малко неограничени невро–физиологични ресурси.

Как да използвате вътрешните си РЕСУРСИ с помощта на тази НЛП техника?

1. Намерете тихо местенце, където никой няма да ви прекъсва. Отделете си достатъчно време за отпускане и извикване на даден спомен или спомени.

2. Решете до кое свое състояние или чувство от миналото бихте искали да прибягвате и в бъдеще, когато имате нужда от него. (трябва да е положително)

3. Спомнете си някой случай, когато сте усетили силно желаното състояние. Влезте постепенно в преживяването, като размишлявате върху всяка една част от него (гледки, звуци, усещания). Представете си, че отново преживявате събитието. Обърнете внимание на подробностите, включително цветовете, звуците, усещанията, хората наоколо, гласовете им. Опитайте се да виждате нещата през собствените си очи (асоциирано), а не да се наблюдавате отстрани. Особено се старайте да изпитвате емоциите, които сте изпитвали тогава.

4. Когато си припомните емоциите , опитайте да ги направите още по–изразени, като удвоите или утроите силата им. Може например да направите образите по–големи и ярки, а звуците по–силни.

5. Докато наблюдавате кулминацията на спомена стиснете палеца на лявата си ръка с пръстите на същата ръка. Задръжте усещането. След това, преди силата му да намалее пуснете палеца. Върнете се бавно в настоящето.

6. Сега „сменете състоянието”, като започнете да правите или мислите за нещо друго. (Какъв цвят е колата ви? В какъв цвят са боядисани стените на стаята ви? или нещо друго за което се сетите) Сега стиснете отново палеца и се върнете в състоянието, което искате да използвате за в бъдеще.

7. Повторете процеса няколко пъти, като всеки път засилвате и доразвивате спомена с допълнителни сетивни подробности. Скоро ще откриете, че след всяко стискане на палеца на лявата си ръка задействате желаното състояние.

8. Може да проверите своя ресурс дали ще работи и за в бъдеще. Помислете си за някой момент, когато ще се нуждаете от съответното състояние. Представете си какво ще преживеете точно преди него (например стъпвате на подиума, излизате на сцената и започвате да говорите пред много хора). Третирайте го като знак, че трябва да задействате изградения ресурс. А сега стиснете палеца на лявата си ръка и вижте какво ще се случи. Ще си спомните състоянието много лесно, ако си представите събитието, когато ще се нуждаете от него.

9. На следващия ден изпробвайте този НЛП ресурс отново, като стиснете палеца на лявата си ръка. Веднага трябва да се задейства и вие да бъдете в състоянието, което предварително сте изградили със стискането на палеца.

как да променяте състоянието си с нлп

П.П. В тази НЛП техника може да се промени стискането на палеца и със други знаци. Може да направите кръгче с палец и показалец, да пипнете с палеца безимения си пръст, да се докоснете по ухото или каквото на вас ви е удобно. Важно е да го правите дискретно и другите да не ви забележат. Нека това да бъде вашата малка НЛП тайна техника и никога не забравяйте крайната цел: да си спомняте желаното състояние моментално и дискретно, независимо от обстоятелствата.

Успех!

Spread the love