blogСТРАХОВЕ

Как да Станете ПО-ГОЛЕМИ от своите Страхове с техники от НЛП?

В тази статия ще разберете как да станете по-големи от своите страхове с техники от НЛП. Целта на техниките в НЛП за лечение на страхове и фобии е да ви накара да мислите различно. Само така ще знаете как да станете по-големи от своите страхове с техники от НЛП и ще знаете, че от някой страхове е хубаво да се страхувате.

Ако не познавате змиите и не знаете кои са отровни, е по-добре да се страхувате от тях, щом страхът ви държи настрана.

Някой хора трябва да се страхуват от вратата на хладилника.  🙂  Други трябва да се страхуват от банкера, който им се обажда по телефона да им предложи бърз заем.  🙂 Ха-ха не всички страхове са страшни и по-големи от вас.

как да станем по големи от своите страхове с техники от нлп Не че страхът е лошо чувство. Той ви държи настрана от някой опасности – не бива да докосвате горещия огън. Още докато децата са малки, те притежават само два вродени страха: страх от силни шумове и страх от високо. Ето защо, когато децата започнат да правят нещо опасно, ние им крещим. И в последствие този страх се трансформира така, че вместо да пъхнете ръката си в огъня, вие изпитвате страх, докато посягате към него. Ние се учим от това и генерелизираме един страх в друг, докато разберем следното: „Не пресичай улицата, докато не се увериш, че е безопасно.”

Когато много се страхувате, започвате да се притеснявате и правите така, че този страх става много по-голям. Само ако знаете, как да станете по-големи от своите страхове с техники от НЛП ще бъдете по-силни и по-смели.

 

Първия метод, който ви казва как да станете по-големи от своите страхове с техники от НЛП е следния:

Сега с помоща на НЛП помислете какви са вашите най-големи страхове?

Страх от провал, страх от безпаричие, страх от болести, страх от смъртта, страх да не си загубите работата, страх да общуваме с хора (социална фобия), страх от насекоми….

За да знаеш как да станеш по-голям от своите страхове с техники от НЛП, първо трябва да напишеш най-страшния сценарий, какво може да се случи. Може да загубя работата си , да се разболея, да умра, да стана смешен в очите на приятелите ми, да ме нажилят пчели и т.н.

Ако искате да знаете как да станете по-големи от своите страхове с техники от НЛП, трябва да ги видите в детайли и да ги усетите, че това се случва сега.

Припомнете си петте пъти, когато сте били притеснени и вашия страх е бил по-голям от вас. Момент във който той е властвал над вас и вие сте нямали контрол. Превърнете във филм първия най-страшен сценарий, когато сте се чувствали така. Вижте картината или филма в детайли, какво се е случило, какво сте видели, какво сте чули.

След това направете същото със втория страх, третия страх, четвъртия страх и петия страх.

Обединете последователно всички пъти, когато сте изпитвали страх докато филма стане  непрекъснат, в който изглеждате смешни, защото сте уплашени от вашия страх.

Направете картините или филма по-голям и по-ярък, докато пускате филма с всичките пет пъти един след друг и вижте колко нелепо изглеждате. Пуснете филма отново и отново, докато стане така, че наистина се засрамите от себе си.

Правете това до момента, в който започнете да си казвате: „Това е нелепо! Стига толкова.

И когато видите най-страшния сценарий на своите страхове, тогава можете да си кажете: – добре това е най страшното което може да ми се случи и Какво да правя тогава, когато то се случи? Какви дейсвия ще предприема, ако то се случи?

НЛП знае, че когато човек види най-страшното, което може да му се случи той вижда и възможностите, които стоят пред него, чувства че става по-голям от своите страхове.

 

Втория метод, с който ще знаете как да станете по-големи от своите страхове с техники от НЛП, използва емоциите гняв и агресия.

Сега помислете и изберете някакъв страх и си кажете:

  • Аз съм достатъчно смел да победя този страх.
  • Аз съм по-голям от своите страхове.
  • Страх покажи се, ще те размажа, ще те победя, аз съм по силен от теб.

Започнете да му ръмжите и съскате „рррррррр” все едно диво куче напада своя страх.

Гнева и агресията насочени срещу вашия  страх ви карат да станете по-големи и силни.

Кажете на глас на вашия страх: – Махай се от тук гаден и лош страх, нама да ти дам моя живот, моя късмет, моето щастие. Бъдете максимално агресивни, защото страха не живее в положителна вибрация.

Важно! Страха може да се победи с помоща на горните две техники от НЛП, когато се използват от опитен НЛП терапевт, който знае как да приложи техниките директно към вашето подсъзнание в състояние на покой и рекалсация.

Представете си когато вас не ви е страх от нищо приятелите започват да ви уважават и да ви се възхищават и ви казват:  – Ти си невероятен, как така ти си по-голям от своите страхове и не те е страх от нищо?

Когато страховете ни станат по-големи от нас – твърде грандиозни и генерализирани, започваме да се плашим от погрешни опасности. Едно от нещата на които ви учат техниките на НЛП и от които никога не бива да се страхувате, са собствените ви мисли. Когато мислите за реалности, които ви плашат, просто трябва да ги възприемете по различен начин. Трябва да включите различни звуци. Трябва да ги смалите. Трябва да разберете, че контролирате начина си на мислене. Това включва и начина, по който въприемате своето минало.

НЛП дава повече от колкото предполагате и без да разберете ще знаете как да станете по-големи от своите страхове с техники от НЛП. Достатъчно е да работите с доказан НЛП терапевт, с който да тръгнете и вървите по пътя на промяната.

Успех!

Милен Петров,
НЛП Терапевт
0879 85 90 58
info@nlptherapy.bg

Spread the love