blog

Лечение на Мъка с НЛП

В тази статия ще прочетете как Ричард Бандлър прилага успешно лечение на мъка с нлп.

Мъката е естествен процес, когато някой почине, а всички ние скърбим и това донякъде е уместно. В ранните етапи е важно да преодолеете мъката. Но през годините не веднъж съм имал клиенти, които продължават да скърбят три, четири, пет, дори двадесет и пет, тридесет и пет или четиридесет години по–късно.

Идва момент, когато мъката вече не е здравословна и трябва да се приложи лечение с НЛП Терапия. Разбира се, когато сте женени за някого дълго време и той почине, вашите мисли вечно ще бъдат там. Когато хората загубят дете, те естествено ще страдат, и при това дълго време. Мислите за детето им винаги ще са с тях, но те не бива да страдат вечно.

лечение на мъка с нлп Един от случаите, които имах беше на жена с четири деца, която дойде при мен и искаше лечение на мъка с НЛП. Шестнайсетгодишното и момче беше починало от рак, а това било дълго и болезнено. Тя беше рухнала. Съпругът и я доведе при мен и каза, че семейството им се разпада. Тя само плачеше и скърбеше. Когато попитах от колко време е мъртъв, мъжът отговори: „Три години”. В този момент реших, че трябва да направя така, че да я шокирам малко, да я пробудя от мъката и и да я накарам да обърне внимание на другите си деца.

Въпросът, който и зададох нямаше нищо общо с лечение на мъка с НЛП. Той е съвсем обикновен. Обърнах се към нея и я попитах дали би искала да я накарам да изпадне в хипнотичен транс и да получи амнезия, така че все едно никога не е познавала своя син. Дали би се отказала от всички спомени за неговия шестнайсетгодишен живот, като в замяна не изпитва болка, която я мъчеше в момента? Тя ме погледна доста гневно и каза: „Не”, а аз отвърнах: „Добре. Причината да не искаш да се откажеш от тези спомени е, че ако получиш амнезия с НЛП хипноза, е че ще се лишиш от всички хубави мигове. Всъщност, точно това се случва сега.”

Когато си спомняте миналото, част от образите и нещата, които си спомняте в съзнанието си, си ги припомняте сякаш присъствате там и това се случва сега. Тези образи са асоциирани. Друга част от образите са дисасоциирани. В тях вие виждате себе си, сякаш се гледате отстрани.

Проблемът при дългата, бавна смърт – и всъщност при всяка смърт, – е когато хората си спомнят починалия човек, създават реални образи и ги виждат така, сякаш се случва в момента (асоциирано). Много е трудно да преодолееш болката от смъртта. Когато хората виждат хубавите спомени, те виждат и себе си в тях, но помнят погребението. Припомнят си смъртта, сякаш се случва в момента. С други думи, те се асоциират с нея, а това е лошо. Процесът на превключване на картините е начинът, по който хората да излязат от мъката, като престанат да си спомнят трагедията на смъртта и започнат да си припомнят образно хубавите моменти и да ги асоциират с хубави спомени.

Процесът на лечение на мъка с НЛП включваше следния НЛП алгоритъм. Накарах я със затворени очи да прегледа и избере десет наистина хубави спомени и да види това, което е видяла по онова време, да чуе звуците, които е чувала, а след това да погледне неприятните спомени  и да види себе си, докато се тревожи край болничното легло на своя син. Движейки се напред–назад между тези крайности, ние подсъзнателно разбираме как да разграничаваме спомените си, така че да се дисасоциираме от неприятното усещане от нечия смърт и да се асоциираме с хубавите спомени. А след това има само още една стъпка и тя е да го оставим в миналото.

Тайната на лечение на мъка с НЛП изхожда от това, всички ние имаме начини да разграничим къде се намира бъдещето и къде миналото. И ако се замислите за нещо, случило се преди шест месеца и друго, случило се преди година, както и такова от преди пет години, и буквално прокарате линия в съзнанието си между тези спомени, ще установите, че има разстояние. Всички ние измерваме времето с разстояние под една или друга форма.

Номерът на лечението с нлп е да вземете лошите спомени и да ги изтласкате на далече, за да отидат в миналото, където им е мястото. Ако се придържаме към спомените, сякаш ни се случват в момента, ще ни бъде много трудно да преодолеем мъката и да преминем към естествения процес на изцелението. Трябва да направим това, което е важно, а то е да дойдем на себе си и да погледнем хората, които все още са до нас. Защото всеки от нас има приятели и роднини, и дори по–възрастните хора, които са изгубили своите любими, например съпруга си от петдесет години, трябва да разберат, че животът продължава. Все още има други хора.

Най–хубавото в бъдещето е това, че е пред вас. Най–хубавото в миналото е това, че се намира зад гърба ви. Ако работите със сертифициран НЛП терапевт, той знае как да приложи техниката за лечение на мъка с НЛП и бързо и лесно да преодолеете това състояние.

Ричард Бандлър,
ко–създателя на Невро–лингвистично програмиране.

Ако имате непреодоляна мъка и ви тревожи, може да изпратите запитване натискайки синия бутон [ЗАПИТВАНЕ], което означава, че сте направили първата крачка към лечение на мъка с НЛП:

ЗАПИТВАНЕ

Spread the love