blogДЕПРЕСИЯ

Лечение на Следродилна Депресия с НЛП

Когато изчетете всяка дума от тази статия вие ще сте удивени от възможностите, които дава НЛП и ще знаете, че за щастие има решение и лечение на следродилна депресия с НЛП.

Тази статия е разказ по думите на една много смела дама, която след раждането на първото дете, дойде при мен решена да получи лечение на следродилна депресия с НЛП.

С. Методиева …

„Чувствате ли, че живота след раждането се е променил?

Не сте онази хубава жена, която сте виждали в огледалото, защото бременността е отнела красота, която сте имали.

Усещате, ли че сте в следродилна депресия?

Не знаете какво да направите за да върнете самочувствието и да се чувствате щастлива след раждането на детето.

Вашия съпруг не ви помага, или ако ви помага не може да разбере какво ви е и не получавате онази подкрепа, която сте очаквали.

Това беше ситуация, в която се озовах през октомври 2016 г., три години и половина  след раждането на първото ми дете през март 2013 г. Четох във интернет и разбрах, че имам нужда от лечение на следродилна депресия, защото самата аз бях изпаднала в депресия.

Това е изключително объркващо в предвид факта, че имах красиво и здраво дете.

Споделих с най-добрата си приятелка за проблема и тя ме посъветва да пробвам с хомеопатия, защото била чела, че помагала.

Отидох при най-добрия специалист във нашия град, с надеждата, че депресията ще изчезне. Но след няколко месеца не видях и не почувствах желаната промяна – да бъда каквато бях преди. Отчаянието се засилваше.

Представете си как през следващите три години и половина депресията идваше и заминаваше, както приливите и отливите в океаните – идват и заминават.

В този период от живота си изобщо не знаех, че може да съществува лечение на следродилна депресия с НЛП.

Продължавах да търся решения, включително ходих на психотерапевт, четях книги за самопомощ и започнах да медитирам. Виждах, че нищо не ми помага в дългосрочен период и се чудех да приема ли мнението на лекарите, че ще остана до края на живота си с този химичен дисбаланс в тялото, който бе причината според тях.

Мнението на лекарите бе, че трябва да взимам до края на живота си лекарства за да мога да контролирам депресията, а аз не исках това.

През септември 2016 г. разбрах, че съм бременна с втория си син. Както и при първата бременност, бях много щастлива от факта, че ще имаме второ дете в семейството.

Въпреки това, в началото на октомври, симптомите на пристъп на депресия започнаха да се завръщат с такава голяма сила, че бях изключително объркана. Този път разбрах, че това е по силно от мен и вече не мога да го управлявам.

Започнах да си мисля, че единствения начин да видя решение на този проблем е да сложа край на живота си и се появиха много реални мисли за самоубийство, които се появяваха почти през час.

Нямах разбиране и подкрепа от съпруга си, който тогава ме мислеше за луда, и че си измислям.

Знаех, че последната ми надежда е да опитам нещо Ново и революционно.

Потърсих в интернет и попаднах на НЛП, където прочетох, че има техники за лечение на следродилна депресия с НЛП. Това изглеждаше прекалено хубаво за да е истина.

Готова на всичко реших да пробвам и открих Милен Петров, НЛП терапевт, с който се свързах по телефона (0879 85 90 58), за да поговорим как може да ми помогне с лечение на следродилна депресия с НЛП техники.

Когато се срещнах за пръв път с Милен Петров в неговия кабинет, той ми обясни, че процесът на промяна с техники от НЛП  е бърз и може да работи за мен, само ако съм достатъчно мотивирана да осъществя тази промяна. Всичко зависи изцяло от мен, тъй като никой не може да го направи вместо мен.

На тази първа среща Милен Петров ми обясни Какво е НЛП? , как работи и каква промяна да очаквам след сесиите. След като всичко ми стана кристално ясно записахме първа сесия по НЛП терапия.

Пристигнах на сесията със смесени чувства и емоции. Бях същевременно развълнувана, но и уплашена, чудейки се какво би станало ако НЛП не работи.

По време на първата сесия работихме по пет основни емоции – гняв, тъга, страх, болка и чувство за вина. След като Милен Петров ми приложи техники от НЛП, започнах да осъзнавам какво ми е пречило да бъда себе си, да бъда щастлива през всичките тези години.

Последователно направихме няколко сесии в продължение на месец и скоро започнах да се чувствам по-лека и по-свободна.

Може ли да си спомните, какво е усещането за свобода?

Ефектът от лечение на следродилна депресия с НЛП техники е невероятен – веднага се почувствах, като различен човек.

Чувствах се готова отново да се изправя пред света!

Положителните чувства, които изпитах бяха толкова силни и в такъв рязък контраст с тези, които бяха преди това, че се чудих колко време ще продължат. Е, мога да кажа уверено, че половин година след приложеното лечение на следродилна депресия с НЛП техники, положителните емоции са все още тук и се чувствам по-силна от всякога.

Чакам с нетърпение и желание, раждането на втория ми син.

НЛП промени живота ми. Моите мисли се промениха. Начина, по който се справях с трудни ситуации се промени.

Имам контрол над живота си, за първи път от толкова години.

И това не го виждам и усещам само аз, забелязват го и най-близките ми хора, моя съпруг, роднини, приятели.

Хората често казват, че изглеждам по-добре, от колкото преди. Предполагам, че когато човек се чувства добре отвътре, това се отразява в очите на околните.

За първи път, от години живея „сега” и това ми харесва.

Винаги ще бъда благодарна на НЛП терапевта Милен Петров, за това, че ми разкри тайните за лечение на следродилна депресия с НЛП техники.”

 

Резюме от Милен Петров, НЛП Терапевт:

Благодаря на С. Методиева за нейната смелост и желание да сподели, за това как успях да помогна при лечение на следродилна депресия с НЛП.

Смелата дама имаше не само следродилна депресия, но беше получила и предродилна депресия, която се изразяваше в силен ирационален, панически страх от раждане. Този страх е вид фобия – Токофобия и се определя, като страх от забременяване и страх от раждане.

С техники от НЛП преодоляхме страха и депресията на клиентката, като преструктурирахме мисловните модели, които и пречиха.

Едно от многото успешни техники, които помогнаха се нарича „Котва”, а за нея може да прочетете в статията – Какво е „котва” в НЛП. Разбира се в процеса по лечение на следродилна депресия с НЛП бяха използвани и много други сигурни и доказали се НЛП техники.

Психичните проблеми – предродилна депресия, следродилна депресия, страха от раждане и др. могат да доведат до нежелани последствия за майката и новороденото.

Поради вероятните последици от тези проблеми, всички жени с тези проблеми трябва да потърсят помощ веднага след появата на първите депресия симптоми.

Най-хубавото при лечение на следродилна депресия с НЛП техники, е че не се използват лекарства.

 

Милен Петров
НЛП Терапевт
0879 85 90 58
info@nlptherapy.bg

Spread the love