blogСТРАХОВЕ

Лечение на Страх от Самота с НЛП

Таня ми се обади един ден да иска лечение на страх от самота с НЛП, защото виждаше и усещаше ,че бракът и се разпада.

В един момент от живота си бе разбрала, че съпругът и подържа връзка с друга жена и това породило в нея смесени чувства на вина, гняв, ярост, огорчение, отчаяние, страх от самота

лечение на страх от самота с НЛП Таня многократно го е молила да отидат на НЛП терапевт и двамата да заздравят тяхната връзка, но той и отговорил, че не проявява интерес към лечение на страх от самота с НЛП.

Таня бе на около 45години, финансово независима и лесно може да каже край на връзката. Двете им деца бяха достатъчно големи за да разберат, какво се случва и това в никакъв случай нямаше да се отрази на тяхното психо-емоционално състояние, но тя все още стоеше при съпруга си.

Реално нямаше какво да я задържи в този брак.

„Таня, защо продължаваш да стоиш при съпруга си?” – попитах.

„Защото се страхувам да бъда сама.” – отговори тя и в гласа и се усещаше несигурността и страха от самота.

В професията си на НЛП терапевт във Варна, чувам и виждам това отново и отново, както от жени, така и от мъже.

Защо се страхуват да бъдат сами толкова много хора?

Представете си, себе си като малко бебе, което са оставили само – ужасяваща ситуация. Малкото бебе не може да се грижи за себе си. То не може само да се храни, да пие вода, да сменя памперса си и т.н. Оставено само малкото бебе ще умре.

Когато сте възрастен и да изпитвате страх от самота не е много реална ситуация, защото вие може да се грижите за себе си. Въпреки това, ако обичате партньора си и сте обвързани физически и емоционално с него е нормално да потърсите лечение на страх от самота с НЛП, защото се чувствате като изоставено дете.

Ако с помощта на НЛП Терапия поемете пълна отговорност за себе си, за своето физическо и емоционално състояние, за решенията, които вземате сега, може да се избавите и да получите лечение на страх от самота с НЛП.

В отношенията с вашия партньор, който ви е наранил, какво правите за да не изпитвате страх от самота?

Опитвате ли се да контролирате всички негативни емоции като гняв, вина, сълзи, самосъжаление?

Смятате ли да се примерите с накърненото его и чувството, че са ви излъгали?

Смятате ли, че за вас е по-добре да се примирявате със ситуацията или търсите решения?

Имате ли чувство, че не можете да се справите сами със ситуацията?

Истината е, че единствения път, когато можем да се чувстваме сами, е когато нас ни изоставят и това е нормално. Например, ако наш близък почине е нормално за известен период от време да изпитваме мъка по загубата, но не е нормално цял живот да страдаме от това. В блога има една хубава статия– Лечение на мъка с НЛП, която може да е полезна в такъв случай.

Всеки може да изпитва самота, когато иска да сподели любовта с друг и той не откликва на неговите чувства. Но да бъдеш самотен за известен период от време е част от живота. Това може да се случи след развод, раздяла, или да се чувстваме самотни дори и да нямаме връзка.

В действителност Таня, бе изключително самотна във връзката си, която имаше. Тя бе готова да подкрепя самотата и мъката си в тази връзка, които и носеха нещастие.

Работата ми с Таня се свеждаше до това, че с помощта на НЛП техники успях да я науча как да поема отговорност за собствените си чувства, как да управлява самотата си и как да се свърже с любовта и мъдростта на нейното вътрешно АЗ.

Никой никога няма да бъде сам, когато се научи да се свързва дълбоко с истинската си същност. Тогава ще знае кой е. Именно тази дълбока вътрешна връзка ще отнеме страха от самота.

С Таня работихме интензивно в продължение на пет дни за да разбере какво иска от живота си и как да получи сама лечение на страх от самота с НЛП.

След 6 месеца НЛП Терапия, Таня бе готова да направи първата крачка и да се разведе. Тя каза на съпруга си, че иска развод.

За нейна изненада съпруга и се съгласи и още повече от това, той се съгласи да направят заедно НЛП Терапия по двойки за лечение на страх от самота с НЛП.

В крайна сметка те се разделиха, като добри приятели и до днес продължават да подържат приятелски отношения.

Всеки прочел тази статия за лечение на страх от самота с НЛП, може да ми се обади или да напише e-mail в който да сподели, какво го измъчва в неговата връзка.

 

Милен Петров
НЛП Терапевт
0879 85 90 58
info@nlptherapy.bg

Spread the love