blog

Негативна енергия

Какво е негативна енергия?

Тялото на човек е изградено от енергия, която е не само на физическо ниво, но и на духовно. Всяко действие, чувство или мисъл са част от енергийните кръгове на дадения човешки организъм. Те могат да донесат както положителна енергия, така и негативна енергия.

Тя би могла да остане в организма на човек и ако не се изчисти, се появява на различни нива – емоционални, физически, психически, социални.

Това са онези негативни енергийни кръгове в човешкото съзнание, които нарушават хармонията в тялото на психическо и духовно ниво. Те предотвратяват нормалния поток на изцеление, обгръщат с тъмни краски всичко, което би могло да е светло и позитивно.

Негативната енергия води до страдание, болка и неразположение. Примери за видове негативна енергия в човешкия организъм са: срам, апатия, страх, вина, възмущение, тъга, гняв, отмъщение, ярост, безпокойство, ревност, арогантност, отчаяние, отричане, грешна преценка за околния свят, травма, болка, пристрастеност или мания.

Негативната енергия не засяга само дадената личност, но и близките на конкретния човек. Тя ограничава засегнатия не само в потенциалното му човешко развитие, но и слага прегради да извърши нещо велико и да изживее целенасочено живота си.

Научни изследвания констатират, че хората, които притежават негативна енергия в организма си, имат повече заболявания и по-малко възможности за развитие в своя живот, отколкото тези, които притежават повече позитивна енергия.

Когато човек вземе решение да стане позитивен и да следва решението си с действия, ще започне да среща ситуации и хора, които също са положителни. Така действа закона на Вселената! Тогава отрицателната енергия се пречупва от всички положителни преживявания.

Факт е, че отрицателните и позитивни мисли винаги ще съществуват. Решението е човек да бъде по-позитивно настроен и да ограничи количеството негативна енергия, с която се сблъсква. А в същото време по този начин ще привлече появата на повече позитивни моменти в живота си.

 

негативна енергия Причини за появата на негативна енергия

Основната причина за негативна енергия е страха и последствията от видовете негативна енергия, описани по-горе.

Съществуват безброй външни източници за появата на негативна енергия, но най-важната негативна енергия е тази, която човек носи в себе си и трябва да разпознае. Ако не бъде открита навреме, тя живее в организма и завладява мислите и живота му.

 

Как бихте могли да разпознаете, че носите негативна енергия в себе си?

Негативната енергия води до дискомфорт в психическото и физическото равновесие и може да причини тотална разруха на човешкия живот.

Тя може да бъде почувствана като нервно напрежение или тревожност, което причинява тежка и продължителна болка и дискомфорт. Ако не се открие източникът за нейното развитие, тя не би могла да бъде отстранена и това може да доведе до проблеми в организма на ментално и физическо ниво.

 

Как да премахнете негативната енергия:

  1. Необходимо да бъдете благодарни за всичко, което имате

Лесно е човек да повярва, че заслужава всичко, което притежава. Той не трябва да чака някой друг да се погрижи за неговите желания и нужди.

Когато започнете да сте благодарни и да оценявате всичко в живота си – от малките победи, които ви правят по-добри, до колата, с която се придвижвате всеки ден от точка А до точка Б – това насочва егоцентризма към благодарността.

Човек трябва просто да приеме идеята, вместо да ѝ се противопоставя. Това прави живота му по-позитивен.

  1. Смехът носи повече позитивна енергия, затова трябва да се усмихвате повече

Всеки е зает с графици, работно време, рутинен кръг от дейности, деца, семейство, които понякога дават усещането, че живеем на автопилот. В някои случаи не всичко може да бъде изпълнено навреме и качествено, а това носи негативна енергия.

За да останете позитивни е необходимо да бъдете малко по-несериозни и да гледате на нещата шеговито, особено на себе си. Смехът помага за създаването на положителна енергия и настроение в живота.

  1. Помагайте на околните

Хората, които живеят само и единствено за себе си и нямат по-висша цел в живота си, са изпълнени с отрицателна енергия. Ако погледнете околния свят и намерите човешко същество, за което да се грижите, ще получите повече положителна енергия.

  1. Създавайте позитивизъм около себе си

Първата стъпка е да започнете да правите нещата не само за себе си, но и за другите. Затова още днес направете добро и то ще ви се върне.

  1. Необходимо е да промените мисленето в положителна насока

Промяната започва от вас самите. Ако искате да станете по-позитивен, трябва да промени начина си на мислене. Най-добрият начин е да намерите позитивен човек, с когото да общувате и да се забавлявате.

  1. Обградете се с позитивни хора

Човек се изгражда като личност от хората, с които контактува в своето ежедневие. Ако групата от хора около вас е с отрицателна нагласа и драматизира всяка ситуация, трудно бихте могли да създадете положителни емоции и да изхвърлите негативната енергия от себе си.

Решението е да промените хората с които се виждате най-често. Положителните хора отразяват и променят перспективите си един върху друг.

  1. Човек трябва да действа, ако се намира под натиска на негативната енергия

Той трябва да превърне отрицателния стрес, който го заобикаля, в положително действие.

Следващия път, когато се намирате в стресова ситуация, отидете да си починете или да спортувате. Така ще се заредите с положителна енергия и ще вземете по-лесно решение за създалия се проблем.

  1. Поемете пълната отговорност над действията си и престанете да бъдете жертва

Всеки човек е отговорен за мислите си. Съществуват хора, които мислят, че винаги с тях се случват неблагоприятни неща и се приемат за жертва.

Затова спрете да обвинявате обстоятелствата и другите за затрудненията си.

Поемете пълна отговорност за своя живот, мисли и действия. Това е една от най-големите стъпки в създаването на позитивна енергия.

Всеки трябва да знае, че има неограничен потенциал да контролира живота си, да го променя и да изгражда положително мислене. Всеки избира емоционалния си и поведенчески отговор към хората и обстоятелствата.

И не забравяйте, че първо промяната трябва да започне от вас. Вие сте господари на собствения си живот!

Ако статията Негативна енергия ви е харесала, моля дайте един Like или я споделете в социалните мрежи. Благодаря!

 

Милен Петров
НЛП Терапевт
0879859058
info@nlptherapy.bg

 

Източници:

  1. https://www.bustle.com/articles/182186-9-signs-you-may-have-negative-energy
  2. https://www.lifehack.org/articles/communication/7-ways-get-rid-negative-energy-and-become-positive.html

Spread the love