blogТРЕВОЖНОСТ

Постоянно нервно напрежение

Нервността се появява в различни ситуации в живота на човек – преди или по време на някои важни събития, в момент на досадно чакане, когато общува с непознати или неприятни за него хора.

За повечето нервността е краткотрайна и отминава за кратък период от време, но за други преминава в хронично състояние.

В тази блог статия ще се запознаете с причините, които пораждат постоянно нервно напрежение и какво може да направите за да получите лечение.

 

Причини за постоянно нервно напрежение

Постоянната нервност може да бъде причинена от физически или психологически причини.

Физиологични причини за нервност

Появяват се, когато нервността е причинена от физическото здравословно състояние. Например, когато нивото на умора е висока. Причина за това може да бъде:

  • недохранване или некачествена храна
  • липса на витамини
  • липса на сън /виж Безсъние/
  • недостатъчна физическа дейност, водеща до обездвижване

Всичко това води до постоянна умора и отпадналост и тялото реагира за да покаже, че нещо не е наред в живота на човек. Необходима е промяна!

Психологически причини за нервност

Те са свързани с психологическото състояние, което може да бъде:

  • увереност – неувереност
  • оптимизъм – песимизъм
  • сигурност – несигурност
  • смел – срамежлив

постоянно нервно напрежение Както се досещате вторите изброени думи /състояния на духа, тялото и мислите/ са причина за появата на симптоми, а в основата на това стоят страховете. Страх от провал, страх от отхвърляне, страх от излагане, страх от това какво ще кажат хората, страх от отговорност и др.

Много често причините са комплексни, поради което е необходим интегрален подход, насочен към работа с двете причини, за да се спре нервността.

Важно е да се разбере, че това се причинява повече от вътрешни фактори, отколкото от външни. Постоянно нервно напрежение е отговор на това не какво се случва в живота на човек, а как той реагира на случващото се.

Ето защо различните хора реагират различно на една и съща ситуация. Някой се притеснява, когато говори с няколко души, но друг остава спокоен дори и да говори пред огромна група хора.

Разбира се, има ситуации в които и двамата ще бъдат нервни.

Не винаги можем да повлияем на събитията, но можем да подобрим това което имаме вътре в нас, като ресурси за да променим своята реакция към външния свят – Да бъдем по-спокойни! За това може да ви помогне бързо и ефикасно НЛП и как става това ще прочетете по нататък в статията.

Не винаги можете да избегнете стресови ситуации, защото стресът съпътства всеки човешки живот. Ходите на работа, карате кола, възникват семейни проблеми, но всичко това дава възможност да се усъвършенствате.

Някои хора вярват, че постоянното нервно напрежение е част от живота на човек и това е естествено. Започват да мислят, че е нормално и го приемат като част от тях. Но това не е така – цялото това безпокойство може да бъде управлявано.

Първото нещо, което е хубаво да запомните преди да продължите да четете, е че чрез правилната психическа и физическа нагласа това състояние може да бъде премахнато завинаги от живота ви.

Това ще ви даде възможност да живеете спокойно, по-добре и в хармония със себе си.

 

Няма смисъл да имате постоянно нервно напрежение

Второто нещо, което е важно да разберете, е че няма смисъл да продължавате да живеете в това нежелано за вас състояние.

Независимо от факта, че постоянното нервно напрежение се появява, като защитен механизъм, когато сте подложени на много стрес, тревоги и страхове за бъдещето.

В крайна сметка минава време проблема се разрешава и се оказва, че е нелогично да се държите по този начин. Осъзнаването е пътя към промяна!

Например ако това се случи по време на интервю за работа, след като всичко приключи разбирате, че не е толкова страшно и притеснението е било ненужно. Особено ако ви вземат на работа. 🙂

Няма нужда да се притеснявате!

Всеки човек е по-организиран, по-мъдър, по-смел и взема правилни решения в моментите в които е спокоен.

Когато сте нервни и имате постоянно нервно напрежение, за вас е трудно да се концентрирате и да мислите адекватно. Появяват се неприятни физически симптоми и ако сте на работно заседание или важна среща, може да забравите да кажете нещо важно. Поради неочаквани въпроси ще имате блокиране на мозъка, главоболие, бели петна, неуверен глас, треперене и всичко това може да повлияе отрицателно на вашето представяне.

Хроничното постоянно нервно напрежение оказва силно влияние върху здравето и може да е причина за много психични разстройства, като Генерализирана тревожност, Нервно разстройство и др.

Безпокойството не ви дава нищо, то само отнема от вашето спокойствие и възпрепятства развитието. Следователно, трябва да се отървете от него и заедно можем да го направим.

 

Лечение на Постоянно нервно напрежение

В началото повечето хора не обръщат внимание на напрежението, което имат, но идва момент, когато то толкова започва да им пречи в живота, че започват да търсят в интернет – „нервно напрежение лечение“.

Това показва, че те са осъзнали своя проблем и той вече е стигнал до врата им. Толкова много са потънали в проблема, че искат разрешаване на сегашното нежелано състояние.

И вие ли сте от тях?

За щастие НЛП, в частност НЛП Терапия, разполага с конкретни НЛП ТЕХНИКИ, чрез които всеки бързо и лесно, може да получи лечение за постоянно нервно напрежение.

Практиката показва, че при повечето хора, които имат нервност, основната причина е начина им на мислене, а това може да бъде променено.

След няколко НЛП консултации ще се почувствате спокойни и ще видите, че има възможност да управлявате своето състояние и да бъдете такива каквито искате да сте. Да правите повече от онова което ви харесва и да живеете живота на своите мечти.

Не бързайте, преди да вземете решение да си запазите час за първа НЛП Терапия, сега  може да прочетете статията – Как да се справим с нервното напрежение?, в която са описани практически съвети за самопомощ.

Желая Ви, Успех!

 

Милен Петров
НЛП Терапевт
0879 85 90 58
info@nlptherapy.bg

Spread the love