blogОКР

Премахване на Натрапчиви Мисли

Няма ли да е страхотно да има нов начин за премахване на натрапчиви мисли с НЛП техники.

Е, тази статия е точно за това. Докато четете всяка дума от тази кратка (5-минути) уеб статия, ще започнете да откривате нови начини за премахване на натрапчиви мисли с НЛП техники.

Представете си какъв би бил животът ви, ако нямате негативни мисли. Със сигурност животът ви щеше да е друг.

Но преди да разберете, какви са НЛП техниките за премахване на натрапчиви мисли, нека да си поговорим за тях.

Всеки ден сме атакувани от хиляди възможности за избор. Принудени сме да вземаме много решения.

премахване на натрапчиви мисли Преодоляването на лошите мисли е изключително важно, за да продължите напред в живота. За да се справите по-добре, трябва да се уверите, че вземате по-добри решения. Едно от важните неща при вземането на добри решения е какви са вашите мисли.

Натрапчивите мисли идват под много форми. Мислите, които разглеждаме тук, са онези, които ви карат да правите онова, което изобщо не желаете да правите. Важна част от този процес е премахване на натрапчиви мисли с НЛП техники.

Когато имате натрапчиви мисли вие се чувствате зле и вземате лоши решения.

Това ще рече, че трябва да започнете да демонстрирате добро състояние, когато имате нужда от него, и да развиете умението да преодолявате натрапчивите мисли.

Премахване на натрапчиви мисли и лошо настроение може да се постигне чрез промяна на вашето състояние и промяна на вашите мисли.

Когато проникнете в съзнанието си и обърнете внимание какво правите, когато сте в лошо настроение и промените това, ще установите, че се чувствате много по-добре.

Например, ние често си казваме лоши думи и непрекъснато се критикуваме. За да променим това, можем да се научим да прекъсваме тези негативни мисли, като използваме първата НЛП техника за премахване на натрапчиви мисли.

Тази техника казва на хората, какво да правят. Важно е да поемете пълен контрол над това, което си казвате. След това е добре да го замените с по-добро послание, което действа по-успешно.

 

Първа техника за премахване на натрапчиви мисли с НЛП се казва „Млъкни“:

 1. Докато четете статията помислете какви „лоши” мисли идват в главата ви и как ги тълкувате, за да се почувствате зле.
 2. Докато си мислите всички тези „лоши” думи, повторете многократно: „Млъкни”, отново и отново. Повторете отново: „Млъкни”
 3. Всеки път, когато идват „лоши” думи в съзнанието ви, повтаряйте тази дума –„Млъкни”
 4. След което започнете да си казвате по-добри, положителни и окуражаващи думи и комплименти с мил и уверен тон. *

*тази и други НЛП техники за премахване на натрапчиви мисли се прилагат от опитен НЛП терапевт, който знае как да достигне до подсъзнателните мисловни модели. Техниката е описана в опростен вариант и не дава пълно разбиране за възможностите на НЛП.

Освен, че си говорим сами, ние създаваме и образи в главите си. Ако промените характеристиките на образите, които създавате и ги замените с различни мисли, които ви карат да се чувствате добре, ще започнете да се чувствате различно.

Промяната на характеристиките на образите, които си създаваме сами в НЛП се нарича работа със Субмодалности и се извършва от опитен НЛП терапевт.

Хората с обсесивно компулсивно разстройство (ОКР) имат лошия навик да си създават ритуали, с които опитват да предотвратят своята тревожност. Всеки един ритуал може да им осигури малко повече спокойствие, но в крайна сметка продължава да натрупва още повече страх.

 

Как НЛП техниките помагат при премахване на натрапчиви мисли и ОКР?

НЛП може да ви помогне да стигнете до основната причина за вашите натрапчиви мисли предизвикващи ОКР, като промени мисловните модели на подсъзнателно ниво.

Налице е силен акцент върху миналото, тъй като много форми на ОКР са несъзнателно предизвикани от нещо, което се е случило по-рано (дори и да не осъзнавате това). След като с НЛП се изясни основната причина, която поражда негативни мисли, процесът се насочва към промяна на мисловните модели.

НЛП има за цел да насърчи страдащите от натрапчиви мисли и ОКР да прекъснат порочния кръг, който допринася за честото изпълнение на компулсивни ритуали.

Обикновено е трудно да се направи разлика между това, което се случва в действителност (водата в банята е спряна, входната врата е заключена), и това което се случва в ума (оставих ли пусната водата в банята, входната врата, май е отключена).

За да промените тези мисли и да спрете този порочен кръг, на помощ идва НЛП Терапията, за да ви покаже как да мислите по различен начин и да промените вашите несъзнателни мисловни процеси на подсъзнателно ниво.

 

Втората техника за премахване на натрапчиви мисли с НЛП е следната:

 1. Седнете удобно и затворете очи докато си представяте, че пред вас има компютърен екран.
 2. На компютъра има много отворени прозорци – това са вашите натрапчиви мисли, които искате да премахнете.
 3. Най-горния прозорец представлява това за което най-много мислите… може да е само мисъл или виждате лице на екрана, или нещо друго, вие си знаете, това не е важно за това упражнение. Може да го виждате в пълен размер, малко, голямо, черно бяло или цветно и да усещате някаква емоция, аз не знам.
 4. Представете си, че натискате чертичката в горния десен ъгъл на екрана и прозореца се смалява и докато се смалява отива в долния ляв ъгъл.
 5. Сега виждате следващия отворен екран, който представлява друга натрапчива мисъл в ума, която ви е притеснявала толкова много. И докато я гледате може да усетите нещо, звук или просто тишина. Това не е от значение защото по същия начин по-който смалихте първия прозорец сега смалявате и втория.
 6. Затворете всички прозорци на екрана, докато остане нищо друго освен работния плот на компютъра и почувствайте празнотата, тишината и спокойствието в ума сега.
 7. Какво бихте искали да сложите там? Може би някои ярко оцветени, движещи се картини на бъдещето си или просто ще поставите това което ви харесва сега и за в бъдеще…*

*премахването на натрапчиви мисли продължава с друга НЛП техника, с чиято помощ програмирате светло бъдеще и заживявате в настоящия момент без натрапчиви мисли.

Много хора си мислят, че тази и други НЛП техники, с които изобилства НЛП терапията, не могат да работят за тях, но това не е така. Когато НЛП техниките са приложени от опитен НЛП терапевт, те работят, защото той знае как да ги приложи и да стигне до промяна на подсъзнателно ниво.

 

Колко време отнема премахването на натрапчиви мисли с НЛП?

По-голяма част от хората, които са идвали при мен на НЛП Терапия за премахване на натрапчиви мисли с НЛП им бяха необходими 6-7 терапевтични сесии, всяка с продължителност час. Това може да звучи невероятно бързо, но в техниките на НЛП е заложено да действат бързо при премахване на натрапчиви мисли и ОКР.

Въз основа на вашите индивидуални нужди и ситуация, може да се наложи да преминете повече сесии, отколкото други, но това ще ви гарантира, че терапията е постигнала – премахване на натрапчиви мисли с НЛП.

 

Милен Петров
НЛП Терапевт
0879 85 90 58
info@nlptherapy.bg

Spread the love