blogНЛП

Решителност за Възстановяване с НЛП

Умението да се справяте с възстановяването е свързано с умението да изпитвате решителност.

Освен това възстановяването е свързано с умението да имате правилни убеждения.

Много хора никога не се възстановяват от нещата, от които биха могли да се възстановят. И за това има много основателна причина, че слушат неподходящите хора – роднини, приятели(ки), доктори, медицински сестри.

решителност за възстановяване с нлп Създателят на изключителната НЛП Терапия Ричард Бандлър разбрал, че със силата на мисълта и правилно прилагане на техниките от НЛП, всеки човек може да се възстанови напълно. Преди години той получил инсулт и бил в болница. Докато са го отвеждали към хирургията, хирурга поставил ръце от двете страни на лицето му и му казал: „Чувате ли ме?” Ричард Бандлър отговорил: „Да”, а хирурга му казал: „Каквото и да ви казват, който и да ви го казва, аз ви уверявам, че ще успеете да се възстановите напълно.”

Това се запечатало в съзнанието му, защото само няколко дни по–късно – когато от ръцете му стърчали тръби, а болкоуспокояващите циркулирали в тялото му – дошъл първия човек и му казал, че е получил инсулт и ще остане парализиран до края на живота си. След това си спомнил какво му бил казал хирургът: „Каквото и да ви казват, ще успеете да се възстановите напълно.”

Истината е, че това се случва непрекъснато. Дори и при най–тежките болести, лекарите не могат да обеснят защо някои хора се възстановяват, а други – не.

Не забравяйте, че лекарите, психиатрите, сестрите и вашите роднини не са екстрасенси. Те не могат да предскажат бъдещето. Никой не може да каже какво не можете да направите.

Ричард Бандлър със своята решителност и НЛП открил ключа към това, което му помогнало да се възстанови напълно. Когато лекарите решили, че повече никога няма да може да върви отново, Ричард Бандлър решил, че ще може. Той концентрирал всяка фибра в тялото си в посока да се възстанови. Най–напред успял да помръдне пръстите на краката си, след това стъпалата, а после и коленете, след което да успее да се изправи и накрая  да може да върви.

Ричард Бандлър създателя на НЛП разбрал, че човек само ако се напрегне до краен предел може да бъде решителен в посока на неговото възстановяване.

Колкото повече хората ви казват, че не можете да направите нищо, толкова повече искате да го направите.

Как изграждате това в себе си чрез НЛП?

Като оформяте желанието в правилната посока.

Когато е време да си наложите да спазвате определена програма с упражнения, още повече възстановителната програма, това е моментът, в който желаете абсолютна, завладяваща решителност и непоколебимост, която се превъръща в поведение. Така че, колкото по трудни стават нещата, толкова повече се съсредоточавате върху тях.

Разбрал, че това важи и за него и неговата работа. За всичко, в което успявал, хората са му казвали, че не може да стане. Удивително е колко много хора са му казвали, че с НЛП няма да може да открие начин, по който да накара хората да преодолеят фобиите си. Днес с техниката на НЛП за бързо лечение на фобии помага на много хора. НЛП може да помогне и на вас.

Когато лежал в онова болнично легло и се опитвал да се възстанови първо раздвижил единия пръст на крака си. След това си помислил: „Мога да раздвижа и другия.” С мисълта си преминал към стъпалото и започнал да движи и него.

Възстановяването е свързано с желанието и вашата решителност към действие  – Най–напред имате леко усещане в крака си, след това усещате повече. Ако осъзнаете колко по–добре сте днес, отколкото сте били вчера, и правите това всеки ден, тогава постепенно ще придобиете необходимата решителност да се справите с всяко преживяване, пред което сте изправени.

Всъщност начинът да се справите е като трупате решителност. Когато децата се учат да карат колело, им се струва, че никога няма да успеят. След това, по някакъв мистериозен начин, те научават по малко от това или онова, как да го управляват и как да пазят равновесие. Използват помощни колела и всичко необходимо. Накрая, когато излязат на пътя, всичко заедно се включва в поведението на карането на колело.

Независимо дали се учим да свирим на някакъв инструмент, да пишем с молив или да работим с клавиатура, всички ние сме много решителни, защото сме искали нещо толкова силно, че сме успели да преодолеем онзи етап, в който ни е било трудно, и сме открили решителността, която ни е карала да продължим да го правим, докато постигнем желания резултат.

Ако се върнете назад в спомените си и откриете онзи могъщ пример, в който сте били изпълнени с решителност, това е началото. Началото ДА решите, че искате промяна.Този ваш спомен може да се намира в детството ви. Ако помислите за нещо и си представите какво е било по онова време – да видите онова, което сте видели, когато сте били там, да чуете онова, което сте чули и да почувствате онова, което сте почувствали – ще успеете да си върнете чувството за решителност. Ако си припомните как сте се мъчили да го постигнете, но сте успявали, отново сте се захващали и сте го правили пак, докато успеете, това много ще ви помогне. Това е важна част от умението да управляваме своето подсъзнание чрез НЛП.

Всички деца го правят. Стават и падат. Стават и падат, но продължават да се изправят, докато стигнат до там, че могат да ходят и тичат. Тази способност не изчезва, защото сте получили инсулт или защото сте по–възрастни. Наличието на решителност ви помага да преодолеете и най–трудните препятствия.

И вие ако искате да преодолявате препятствията в живота си и искате ДА имате решителност в посока на вашето възстановяване, може да се обърнете към НЛП. Защото НЛП дава бързи резултати!

Милен Петров
НЛП Терапевт
0897 85 90 58

Spread the love