blogСТРАХОВЕ

Страх от Полудяване

След като прочетете тази кратка статия ще знаете Какво е Страх от Полудяване, какви са симптомите, причините и възможностите за лечение.

 

Какво е Страх от Полудяване?

страх от полудяване Повечето хора, които имат тревожно разстройство изпитват много силни физически симптоми и те са толкова разтърсващи, че обикновено се губи контрол, и човек няма реална представа за това какво се случва с него.

В един такъв момент може да си мислите, че полудявате и да изпитате страх от полудяване, защото не знаете какво се случва с вас.

Страхът от полудяване е вид фобия с наименование Дементофобия (Dementophobia). Произхода на думата е гръцки и е съставена от две думи Dementos, което означава лудост и phobia, което означава страх.

Деметофобията е много сходна с друг вид фобия с име Миниафобия, която означава страх от безумие.

Дементофобията се характеризира с повишена тревожност или пристъп на паника, когато човек се сблъска с мисълта за полудяване или ако види луд човек на живо или на филм. Човек в този момент изпитва панически страх, който може да повлияе върху целия живот и да засегне всички ежедневни социални дейности.

Често хората, засегнати от страх от полудяване, избягват да напускат дома и да ходят на работа. Изпадат в тежка депресия и предпочитат да живеят сами.

 

Причини за Страх от Полудяване

Причините за възникването на повечето фобии е комбинация от травмиращо събитие и предразположението на човек да се изпитва панически страх.

Всяко тревожно разстройство може да предизвика чувството, че полудявате. Често това безпокойство дава усещането за загуба на контрол и мисълта, че не можете да контролирате ситуацията.

Примери за такива тревожни разстройства, могат да бъдат:

Статистиката показва, че причина за този страх, може да бъде роднина с психично заболяване. Тези хора имат по-висок риск от появата на страх от полудяване

 

Симптоми на Страх от Полудяване

Симптомите са различни за всеки човек, в зависимост от нивото на страх. Делят се на физически и психически симптоми.

Физически симптоми:

 • Задух
 • Учестено дишане
 • Неравномерен сърдечен пулс
 • Изпотяване
 • Гадене
 • Сухота в устата
 • Липса на фокус
 • Невъзможност да се артикулира
 • Треперене на тялото

Психически симптоми:

 • Повишена тревожност и страх
 • Раздразнителност
 • Чувство на безсилие
 • Безпокойство
 • Загуба на контрол

 

Лечение на Страх от Полудяване

Каквото и да ви казват, каквото и да си мислите в момента, искам да знаете, че за всеки страх има лечение. Колкото и да се притеснявате от страх от полудяване, знайте че има лечение на това психично разстройство.

Познати са много видове и форми на лечение на всяка една фобия.

Всяка една терапевтична школа твърди, че може да се справи с този проблем, но дали това е така?

Известни са следните школи с техните методи за лечение на страх от полудяване: Когнитивна терапия, Хипнотерапия, НЛП Терапия, Групова терапия, Енергийна психотерапия, Хомеопатия и др.

Това което ползвам в практиката си на терапевт е НЛП, защото само то дава по-бързи и доказани във времето резултати. Самият факт, че НЛП е на повече от 40години и продължава да се използва за лечение на страхове, говори само по себе си, че е ефективно. Не само, че е ефективно при лечение на страхове, но тя е най-бързата терапия.

Защо това е така и защо работи НЛП?

Създателя на НЛП Ричард Бандлър преди 40 години е направил интервюта на хора от цяла Америка, които сами са се избавили от своите страхове и фобии и на база на техния опит е описал НЛП модел, който и до днес е безотказен. Искам да кажа, че работи при всички страхове и фобии.

НЛП знае, че щом един човек може нещо и е постигнал даден резултат, значи и вие го можете и ако направите същото, което са направили и другите хора и вие ще стигнете до същия резултат.

Звучи твърде хубаво за да е истина, но е точно така. А когато НЛП Терапията работи, не е необходимо да си задаваме въпроса Защо? – просто го приемаме за истина.

Единствено от вас се иска желание за лечение на страх от полудяване и да си запазите час за НЛП Терапия сега на телефон 0879 85 90 58 , другото оставете на НЛП.

В НЛП и техниките за лечение на страхове и фобии се използват вътрешните ресурси на самия човек за да постигне своята промяна. Най-хубавото на НЛП е, че не използва лекарства. Използват се НЛП техники за промяна начина на мислене, които позволяват да получите лечение на страх от полудяване.

За щастие, бих ви помогнал!

 

Милен Петров
НЛП Терапевт
0879 85 90 58
info@nlptherapy.bg

Spread the love