blogЗАВИСИМОСТИ

Хазартна Зависимост ЛЕЧЕНИЕ с НЛП

От статията Хазартна Зависимост ЛЕЧЕНИЕ с НЛП ще разберете, Какво е НЛП? и как НЛП ще ви помогне при лечение на хазартна зависимост? И след като прочетете тази кратка статия ще усетите, че имате възможност сега веднъж за винаги да спрете с този лош навик, който ви губи времето и парите.

Преди да вземете решение за действие и да разрешите своя проблем, може да прочетете в НЛП блога статията – Хазартна Зависимост, за да разберете дали в действителност имате този проблем.

Приятно четене!

 

Какво е НЛП и как работи при Хазартна Зависимост?

НЛП е абревиатура от Невро Лингвистично Програмиране.

Невро се отнася до частта от мозъка и нашите мисли, които ни карат да правим нещо.

Лингвистично е думите които използваме и с които водим ежедневно диалог със себе си и с останалите хора.

Програмиране се отнася до това, че с НЛП техники всеки може да промени поведението си.

НЛП се основава на убеждението, че с използването на езика (лингвистично), хората могат да се променят и да се държат по различен начин. НЛП терапевтите знаем, че невронните пътеки в мозъка са предварително изградени от нашия минал опит, чрез използването на езика и думите. Чрез повтарянето на определени фрази и извършването на известни промени в поведението, невронните пътища мога да бъдат променени и така да изградите ново поведение (нов навик), което е по-добро от старото.

Понякога тези действия са полезни, а друг път пречат в ежедневието под формата на зависимости.

Например, когато човек, се учи на някакво ново умение, като например да свири на пиано, първоначално е било необходимо съзнателно да се замисли кой пръст на кой клавиш да постави за да се чуе съответния звук. Но след многобройни повторения, когато вече в мозъка са се формирали нови невронни пътеки, пианиста не се замисля съзнателно как да си държи ръцете, кой пръст на кой клавиш да постави, виждайки нотите в партитура за да се чуе прекрасната мелодия.

Многократното повторение е довело до препрограмиране на мозъка и човек не се замисля съзнателно какво да прави.

Ключът в НЛП техниките за лечение на хазартна зависимост, е че всички навици се съхраняват в подсъзнателния ум, наричан още и несъзнателен и всеки прави неща, несъзнателно, без да мисли за тях.

Това се случва с вас. Вие на съзнателно ниво искате да се отървете от тази зависимост, но продължавате да залагате.

 

Предимства на НЛП за лечение на Хазартна Зависимост

хазартна зависимост лечение с нлп Хората търсят помощ и лечение, когато разпознаят, че тяхната зависимост предизвиква значителни проблеми в живота им и биха искали да спрат, но не могат!

НЛП предлага методи и техники, които не попадат в обхвата на традиционната психотерапия.

НЛП има няколко предимства пред традиционната психотерапия.

Тя е по-нова и по-бърза в сравнение с класическата психотерапия и може да бъде значително по-евтина и по-лесна за използване, защото може да се използва и онлайн. Не е необходимо да идвате до кабинета ми за да се възползвате от нейните предимства.

При конвенционалните терапии основно се набляга на причината, която е породила хазартната зависимост, и често се обсъжда и дискутира в продължение на много сесии, защо това е проблем. Нужни са години лечение, за да се стигне до корена на проблема.

НЛП не задава въпросите защо това е проблем и защо се е породил, а помага на клиента, който има хазартна зависимост с лечение в рамките на няколко консултации.

Повече информация за другите терапии, може да прочетете в статията „Хазартна Зависимост ЛЕЧЕНИЕ”.

 

Етапи при лечение на Хазартна Зависимост с НЛП техники

Процеса при лечение на хазартна зависимост с НЛП преминава през няколко етапа:

  1. Определя се визуалния или звуковия „ключ“, който задейства вредния навик да се играе хазарт.
  2. Изгражда се ново желано поведение, което харесва на човека и отговаря на неговите ценности.
  3. Разкриват се вторичните ползи, които до този момент е носила хазартната зависимост и се заменят с нови.
  4. Вгражда се желаното ново поведение, чрез НЛП техники.
  5. Проверка на вградената стратегия и ново поведение дали работят и синхронизация към бъдещето.

Важно! При НЛП не се използват лекарства за лечение на хазартна зависимост, а се използват вътрешните ресурси на самия човек, които му дават свобода да управляват своята зависимост и да изгради едно ново поведение, чрез пренареждане на невронните пътеки в мозъка.

Същите етапи се преминават и при лечение на алкохолна зависимост.

 

Колко време е необходимо за лечение на Хазартна Зависимост с НЛП?

Времето за лечение, зависи от степента на пристрастеност към хазарта и от индивидуалните особености на всеки човек. В  повечето случаи проблемът с хазарта може да бъде преодолян с до 5 сесии.

Много хора започват да виждат и усещат някой значителни подобрения след само една сесия.

 

Вашия проблем, не трябва да унищожава живота ви! Обадете се сега лично на мен, Милен Петров – НЛП Терапевт на телефон 0879 85 90 58 за да ви помогна при лечение на хазартна зависимост с НЛП техники.

Ако статията Хазартна Зависимост ЛЕЧЕНИЕ с НЛП, ви е харесала моля споделете в социалните мрежи или натиснете бутона “Like”. Благодаря ви!

 

Милен Петров
НЛП Терапевт
0879 85 90 58
info@nlptherapy.bg

Spread the love