blogПРИРОДНИ ПРОДУКТИ

12-и Ползи от приема на Боров Прашец

В статията ще засегна, какви са най-честите ползи за всеки, който пие този чуден природен еликсир.

Настанете се удобно и приятно четене.

ползи от приема на сашета боров прашец

ПОЛЗИ:

 1. Забавя процеса на стареене:

Прашеца съдържа ендогенен ензим, който е антиоксидант и има свойство да предпазва клетките от свободните радикали.

Според учените този ензим, така наричан на кратко SOD има подмладяващ ефект за клетките.

Правени са изследвания върху лабораторни мишки на които им е даван боров прашец в храната и се оказва, че активността на SOD в черния им дроб е в пъти по-висока, което доказва неговите ползи за подмладяване на клетките.

Лабораторните изследвания показаха, че в прашеца се съдържат селен, каротин и витамин Е, което подобрява метаболизма и това води до забавяне на стареенето на клетките. Всичко това води до подмладяване и забавяне на стареенето.

 1. Има анти-раков ефект:

Действа като мощен природен клетъчен стимулатор, който предотвратява и забавя появата на рак. Активира всички самовъзстановителни способности на организма.

Укрепва здравите клетки за разлика от лекарствата, които са давани за лечение на ракови заболявания. Тези лекарства най-често не правят разлика между здрави и ракови клетки и атакуват и здравите. Специалистите са единодушни – боровия прашец, може да се използва за лечение на ракови клетки.

Доказано е, че боровия прашец може да спре развитието на всякакъв вид рак, защото аминокиселината аргининът, която той съдържа може да подпомогне на хормон на растежа. Което от своя страна да подпомогне пълното възстановяване на раково болни пациенти.

 1. Защитава черния дроб:

Многократни изследвания в болници, доказват неоспорима полза върху клетките на черния дроб.

Подпомага възстановяването на увредените клетки, детоксикира черния дроб и предотвратява появата на тумори в черния дроб.

Приемането на едно саше /8 таблетки/ боров прашец преди консумацията на алкохол може да подобри работата на черния дроб и той по-бързо да се справи с токсините които се съдържат в алкохола. А приемането на боров прашец след консумацията на алкохол помага за по-бързо изтрезняване, защото се подпомага работата на черния дроб.

Органите в човешкото тяло се обновява през определен период от време и черния дроб не прави изключение. Боровия прашец подпомага регенерацията на черния дроб, което подобрява неговата работа и води до намаляване на риска от отравяне на тялото.

 1. Подобрява работата на стомаха и червата:

Оказва пре-биотично въздействие върху червата и стомаха, като понижава риска от стомашни неразположения и чревни заболявания. Пре-биотиците са нискомолекулни въглехидрати и фибри, които не се усвояват през храносмилателния тракт и се явяват храна за полезните бактерии, които се увеличават и подобряват общата перисталтика и това води до подобрения в храносмилателната система, което е предпоставка за по-добра имунна система. Когато имаме редовен стомах, няма как да се развият ракови изменения в стомашно чревния тракт.

 1. Съдържа около 100 различни ензими и 20 протеина:

Всички тези протеини и активни ензими възстановяват увредените клетки в стомашно чревния тракт и регулират киселинността в стомаха. Подобрява състоянието при хора с различни стомашни проблеми, като колит, гастрит, язви, ентероколит, болест на Корн, дисбакетироза и др.

 1. Боровият прашец нормализира работата на червата и премахва запека.

Консумацията му може премахни и предотврати запек. Съдържанието на витамин В6 и Магнезий в състава му може да предотврати мускулни стомашни спазми при нервен стомах на нервна почва.

 1. Боровия прашец помага при заболявания на простатата:

Той балансира функцията на ендокринната система и подпомага нейното правилно секретиране. Съдържащите се в него над 260 активни елемента и вещества са способни да подобрят кръвоснабдяването в тъканите на простатата, намаляват запушването на уретрата и възпрепятстват появата на туморни образования. Съдържанието на достатъчно количество флавоноиди и съдържанието на тестостерон способства за лечение на простатната хиперплазия. Съдържанието на природни стероиди намаляват възпалението на простата и тя функционира нормално.

 1. Нормализира нивото на захар и помага при диабет:

Съдържанието на 14 витамини, много микроелементи и макроелементи подпомагат производството на инсулин. Според данни от последни проучвания е известно, че консумацията му е безопасна за болни от захарен диабет.

 1. Лекува ставни проблеми на опорно-двигателния апарат:

След продължителен прием помага при заболявания на ставите и хронични възпаления. Резултатите настъпват в рамките на до 6 месеца и са с продължителен ефект. Помага също и при артрит, остеопороза, подагра, полиартрит и др.

 1. Полезен при алергии:

Полезен при астма причинена от алергии и намалява пристъпите на алергичен артрит. Едно от предимствата на боровия прашец е, че той не съдържа в себе си ензими от пчели или пестициди. Пчелния прашец има много различни вещества и рискът от алергии е по-висок, а при боровия прашец до този момент не е установено да предизвиква алергии.

 1. Има козметичен ефект:

Съдържа много витамини и компоненти за поддържане на добре изглеждаща кожа, като я прави по-еластична и жизнена. Може да регулира регенерацията на кожата.

Ползата за кожата е че тя изгледа обновена и по-млада.

В боровия прашец има протеини, витамини и ензими, които се усвояват от кожата бързо и лесно.

По-специално, комбинацията от витамини Е, В и С могат да повишат нивото на активност на супероксид дисмутаза. Така лесно организма премахва пигментни, старчески петна, лунички и прави кожата да изглежда по-бяла, свежа и млада.

Прави косата да изглежда по-жива, буйна и блестяща от красота. Подпомага бързото справяне с проблемна кожа и проблеми като акне, пърхот, себорея, черни точки, циреи и др.

 1. Ползи и при други заболявания:

Боровият прашец може да бъде много ефективен при настинки, астма, високо кръвно налягане, анемия, грипни симптоми и др. Той може да бъде сравнен със природен склад в който има всички необходими елементи за клетките, и с негова помощ ставате по-здрави и устойчиви на вируси и инфекции.

 

Милен Петров
НЛП Терапевт
0879859058
info@nlptherapy.bg

Spread the love

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *